1 Martie, ziua în care o tânără frumoasă şi-a împărţit averea săracilor

joi, 29 februarie 2024, 13:46
1 MIN
 1 Martie, ziua în care o tânără frumoasă şi-a împărţit averea săracilor

Toată lumea ştie că pe 1 Martie sărbătorim Ziua Mărţişorului. Însă puţini au idee ce s-a întâmplat cu adevărat în această zi. Românii au o serie de tradiţii şi superstiţii care îi ajută să se ferească de ghinion şi să atragă bunăstarea în familie. Pe 1 Martie este bine să facem anumite lucruri ce ne aduc noroc şi bunăstare şi alungă ghinionul. Românii au o serie de superstiţii legate de această zi. 

Sunt mulţi oameni care cred că dacă dăruiesc sau primesc mărţişoare înainte de răsăritul soarelui, acest simbol le va alunga ghinionul.  Însă nu este numai atât. Pe 1 Martie este şi o sărbătoare religioasă.  Creştinii ortodocşi îşi amintesc de o tânără frumoasă care şi-a împărţit averea săracilor apoi s-a călugărit. 

Este vorba despre Sfânta Cuvioasa Mucenică Evdochia. Povestea ei este una dramatică. A fost ucisă în timpul persecuţiilor împotriva creştinilor. Conform tradiţiei, cine ţine post îşi curăţă trupul şi sufletul şi are parte de zile bune, este ferit de rele şi va atrage binele şi norocul în casa lui.

Ziua de 1 Martie, fiind într-o zi de vineri, există o serie de tradiţii şi superstiţii respectate de români.  Potrivit tradiţiei, orice persoană care ţine post în ziua de vineri îşi va realiza toate dorinţele.  Cine ţine post vineri îşi curăţă trupul şi sufletul şi are parte de zile bune, este ferit de rele şi va atrage binele şi norocul în casa lui.

Vezi mai multe detalii pe newsweek.ro

Comentarii