12 ani de închisoare şi pus să plătească daune de un sfert de milion de euro, după ce şi-a ucis iubita

miercuri, 03 aprilie 2019, 01:50
1 MIN
 12 ani de închisoare şi pus să plătească daune de un sfert de milion de euro, după ce şi-a ucis iubita

Tribunalul Iaşi a decis să condamne la 12 ani de închisoare un bărbat de 39 de ani satul Doroşcani, comuna Popeşti. Adrian Vartic a fost găsit vinovat de omor după ce şi-a ucis iubita. El trebuie să achite şi daune morale de 250.000 de lei rudelor femeii. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Potrivit procurorilor, pe 8 octombrie 2018, bărbatul ar fi consumat cantităţi impresionante de alcool, la fel ca şi concubina sa. Cei doi au băut în cercuri de persone diferite şi, la orele după-amiezii, când s-au întâlnit, între ei a izbucnit un scandal. „Reproşându-i acesteia din urmă că a băut, inculpatul i-a aplicat câteva lovituri de picior şi pumn peste corp, în urma cărora victima a fost proiectată de marginea unui pat din încăperea unde a fost agresată.

Ulterior, inculpatul a plecat în sat, a mai consumat o bere la un bar, după care s-a întors acasă, unde a găsit-o pe victimă căzută în mijlocul camerei unde o lăsase, constatând că era decedată“, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. Conform raportului medico-legal de necropsie întocmit de Institutul de Medicină Legală Iaşi, moartea victimei s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii consecutivă unui traumatism cu fracturi costale, hemiperitoneu, ruptură de splină şi alte leziuni incompatibile cu viaţa, au mai transmis anchetatorii ieşeni.

Comentarii