4 concursuri pentru angajarea a 5 directori la CJ Iaşi. Pentru cine se trag sforile?

miercuri, 18 aprilie 2018, 01:50
2 MIN
 4 concursuri pentru angajarea a 5 directori la CJ Iaşi. Pentru cine se trag sforile?

Şefia Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor a fost din nou scoasă la concurs. Este a treia încercare a celor de la Consiliul Judeţean de a găsi un director pentru DJADP, după cea de astă-toamnă – când doar actualul interimar se prezentase la proba scrisă (pe care a şi picat-o) – şi cea de luna trecută, când celui mai bine clasat i-au lipsit mai puţin de 3 puncte (din 70 necesare) ca să se califice la ultima probă de concurs, cea a interviului. Candidaţii trebuie să fie licenţiaţi în domeniul Ingineriei civile, cu specializarea Căi ferate, drumuri şi poduri.

În plus, ei trebuie să aibă studii de master sau postuniversitare în specialitatea studiilor sau în management/ administraţie publică şi trei ani vechime. Perioada de înscriere se încheie pe 2 mai. De menţionat că, încă din iulie 2017, conducerea DJADP este interimară. Ultimul concurs pentru şefia DJADP care „a dat“ un director s-a ţinut pe 13 februarie anul trecut.

Un alt concurs pentru conducerea unei direcţii – de data aceasta din cadrul CJ, şi nu doar subordonată – tocmai a trecut de faza selecţiei dosarelor. Toţi cei trei înscrişi pentru şefia Direcţiei Tehnice şi Investiţii (unde conducerea era tot interimară) au fost admişi. Printre ei se află şi directoarea Direcţiei Proiecte şi Dezvoltare Durabilă, Marieta Afilipoaie. Proba scrisă urmează să aibă loc miercurea viitoare. Şi Ansamblul Folcloric al Judeţului Iaşi îşi caută un director. Conform anunţului de concurs afişat pe pagina de internet a CJ, viitorii candidaţi trebuie să fie licenţiaţi în domeniul fundamental „Ştiinţe umaniste şi arte“ – mai puţin „Arhitectură şi urbanism“. Ultima zi de înscrieri este 25 aprilie, iar până pe 7 mai vor fi analizate proiectele de management – care vor trebui şi susţinute în perioada 8-14 mai. Cea mai mare concurenţă se înregistrează pentru funcţia de consilier principal din cadrul Direcţiei Achiziţii Publice, Serviciul Achiziţii Publice şi Contracte. Nu mai puţin de 11 concurenţi au fost declaraţi admişi în urma selecţiei de dosare. În acest caz, examenul scris va avea loc pe 23 aprilie. În fine, o altă regie subordonată CJ este în căutarea ocupanţilor a două funcţii de conducere. Aeroportul Iaşi este la a doua tentativă de a găsi un director general şi unul pentru operaţiuni aeroportuare. La încercarea precedentă, încheiată luna trecută, nici măcar fostul director general – care deţinuse şi şefia pe operaţional – nu a mai fost considerat bun de către noua conducere administrativă a aerogării şi, ca un făcut, ambele funcţii pentru care a candidat acesta au rămas vacante.

Cum anunţul de concurs a fost publicat pe 23 martie pe pagina de internet a Aeroportului, iar perioada de înscrieri menţionată este de 30 de zile, înseamnă că ultima zi pentru depunerea dosarelor este sâmbătă, 21 aprilie. Spre deosebire de concursurile de recrutare de la CJ, la cele pentru conducerea Aeroportului, nicio informaţie privind candidaţii nu este publică – deşi legea nu impune acest lucru – ceea ce dă naştere suspiciunilor privind ingerinţe de natură politică. 

Comentarii