A apărut un organism consultativ în Sănătate care ar purta grija pacientului

joi, 25 februarie 2021, 02:50
2 MIN
 A apărut un organism consultativ în Sănătate care ar purta grija pacientului

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) a înfiinţat Consiliul Naţional al Siguranţei Pacientului (CNSP), un organism de specialitate consultativ. 

Consiliul va face propuneri de acţiuni şi proiecte pentru a creşte siguranţa asistenţei medicale şi va colabora cu universităţile şi cu alte instituţii pentru a stabili nevoile de formare a profesioniştilor. De asemenea, prin intermediul CNSP vor fi formulate propuneri de îmbunătăţire sau actualizare a ghidurilor şi protocoalelor de practică medicală.

Consiliul Naţional al Siguranţei Pacientului va avea în componenţa sa societăţi ştiinţifice şi profesionale medicale, structuri asociative ale pacienţilor, membri ai Academiei Române şi ai Academiei de Ştiinţe Medicale, dar şi alţi profesionişti din domeniul sănătăţii. Biroul Executiv va fi compus din nouă membri, câte un reprezentant al specialităţilor medicale, chirurgicale, oncologice, pediatrice, medicină de laborator, imagistică, anestezie şi terapie intensivă şi un reprezentant al asociaţiilor pacienţi. Având în vedere că noul consiliu se află în coordonarea ANMCS, aceasta va trebui să propună teme pentru analiză, dezbateri şi chiar să emită recomandări, să asigure comunicarea recomandărilor CNSP către Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Sănătate şi alte instituţii interesate. „ANMCS identifică şi propune spre aprobarea Biroului Executiv al CNSP obiectivele de cercetare în domeniul calităţii serviciilor de sănătate, în funcţie de nevoile sistemului sanitar, cu consultarea sau la propunerea MS, CNAS sau a colegiilor profesionale”, se precizează în ordinul publicat în Monitorul Oficial.

Comentarii