A avut nevoie de ajutorul SMURD după o înţepătură de albină

joi, 09 august 2018, 01:49
1 MIN
 A avut nevoie de ajutorul SMURD după o înţepătură de albină

O femeie de 69 de ani, din localitatea Gropniţa, a ajuns la spital după ce a fost înţepată de o albină.

În urma unui apel la 112, la faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD care a constatat că aceasta are o reacţie alergică puternică la înţepătură şi, după ce i-au administrat un medicament care să stopeze simptomele, au decis să o transporte la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi.

„Pacienta în vârstă de 69 de ani a ajuns la spital din cauza anafilaxiei, ca urmarea a unei înţepături de albine. După ce i-a fost acordat tratamentul antihistaminic, simptomatologia s-a diminuat şi aceasta a devenit stabilă hemodinamic“, a menţionat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Astfel de cazuri sunt mai frecvente în perioada verii, anafilaxia fiind o reacţie alergică severă, care survine brusc şi poate provoca moartea, fiind cauzată de muşcături de insecte, dar şi de alimente sau medicamente.

Simptomele tipice ale reacţiei sunt erupţia unor băşicuţe pe piele, mâncărime, înroşirea feţei şi a pielii, inflamarea buzelor. Simptome pot fi considerate şi inflamaţia limbii, a gătului şi a membrane mucoasei care căptuşeşte globul ocular.

Comentarii