A doua axă de extindere a reţelelor de apă şi canalizare: Iaşi-Popricani

sâmbătă, 29 mai 2021, 01:50
2 MIN
 A doua axă de extindere a reţelelor de apă şi canalizare: Iaşi-Popricani

Procedura de licitaţie lansată ieri prevede construirea unei noi aducţiuni de apă, de la Leţcani n licitaţia pentru acest contract începe de la 60 de milioane de lei.

 

Societatea furnizoare de servicii de apă şi canalizare a lansat procedura de licitaţie pentru al doilea mare contract din proiectul de extindere a reţelelor din judeţ. După Axa 8, Voineşti-Gârbeşti, a venit rândul Axei 1, Iaşi-Popricani. Contractul de lucrări cuprinde trei obiective. Primul este construirea conductei de aducţiune a apei potabile de la Leţcani (unde se află magistrala dinspre Timişeşti) până la Moimeşti prin Popricani, pe o lungime de 16,4 km.

Pe acest parcurs va fi amplasată o staţie de pompare. Al doilea obiectiv este construirea gospodăriei de apă Popricani, care va include rezervoare, staţie de pompare şi staţie de clorinare. În fine, al treilea obiectiv este înfiinţarea reţelei de alimentare cu apă şi a celei de canalizare în localităţile Popricani, Moimeşti, Vânători şi Vulturi. Prima are o lungime de peste 10 km, iar a doua reţea, de 28,15 km, cu staţii de pompare a apei uzate şi conducte de refulare aferente.

Suma totală estimată pentru această investiţie este de aproape 60 de milioane de lei, iar criteriile de evaluare a ofertelor sunt cea financiară (85 la sută din punctaj) şi cea a perioadei de garanţie (până la 15 la sută). Ofertele pot fi depuse până pe 28 iulie, cu un orizont de anunţare a câştigătorului de un an. Durata contractului este de 22 de luni.

Axa Iaşi-Popricani face parte din proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Iaşi”, semnat la începutul anului, cu o finanţare POIM de 509,2 milioane de euro (inclusiv TVA). Beneficiarii de-a lungul celor 11 axe sunt locuitorii din 40 de unităţi administrativ-teritoriale, între care toate cele cinci oraşe din judeţ. Investiţiile presupun reţeaua de conducte pentru alimentarea cu apă (extinsă cu 560 km), cea pentru canalizare (766 km), construirea de rezervoare (98), staţii de pompare a apei potabile (43), staţii de pompare a apei uzate (362) şi de epurare (5). Accentul este pus pe managementul apelor uzate, conform cerinţelor Uniunii Europene asumate în Tratatul de Aderare. 

 

 

Comentarii