A mai fost cumpărat un compresor pentru staţia de oxigen de la Pneumo

vineri, 11 decembrie 2020, 02:50
1 MIN
 A mai fost cumpărat un compresor pentru staţia de oxigen de la Pneumo

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a anunţat că avaria de la staţia de oxigen comună spitalelor de respectiv Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie a fost remediată. 

"A fost reparat motorul de la compresorul defectat şi, în plus, a fost cumpărat un al treilea compresor pentru fabrică, pentru orice eventualitate. Astfel, în cazul în care situaţia se repetă, atunci va exista un back-up. În acest moment, funcţionează două compresoare, cele două ale fabricii iar, în plus, există unul pentru o eventuală avarie. Sigur, capacitatea de oxigen trebuie suplimentată pentru că fabrica nu produce cantitatea care este acum necesară consumului. Acum această cantitate lipsă de oxigen este suplimentată cu tuburi", a declarat Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

Precizăm că, în urmă cu două zile, din cauza suprasolicitării cauzate de numărul mare de pacienţi COVID 19 aflaţi internaţi în stare gravă la cele două spitale, Spitalul de Boli infecţioase şi Spitalul de Pneumoftiziologie, fabrica de oxigen a cedat, mai exact, unul dintre motoarele care angrenează cele două compresoare s-a defectat. Chiar dacă defecţiunea s-a rezolvat, staţia de oxigen asigură jumătate din necesarul zilnic de oxigen. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii