A murit Adrian Lustig. Ultima creaţie a scenaristului a fost „Nunţi, botezuri, înmormântări”

duminică, 23 iulie 2023, 20:47
2 MIN
 A murit Adrian Lustig. Ultima creaţie a scenaristului a fost „Nunţi, botezuri, înmormântări”

Tragedie în lumea teatrului şi filmului românesc: Scriitorul şi scenaristul Adrian Lustig, fost soţ al moderatoarei emisiunii "Profesioniştii", Eugenia Vodă, a pierdut astăzi lupta cu viaţa, urcând în stele. Vestea tragică a îndoliat cunoscuţii şi iubitorii lumii artistice, iar reacţiile emoţionate pe reţelele de socializare arată cât de apreciat era acest om de litere în industria cinematografică şi teatrală.

Adrian Lustig, născut pe 29 septembrie 1953, s-a remarcat prin talentul său deosebit în arta scrierii scenariilor pentru câteva dintre cele mai îndrăgite filme din România. Printre acestea se numără pelicule precum "Nunta mută" (2008), "Minte-mă frumos" (2012), "Lindenfeld, o poveste de dragoste" (2013), "Minte-mă frumos in centrul vechi" (2017) sau "Funeralii fericite" (2013).

Cariera sa prolifică nu s-a limitat doar la filme, ci a inclus şi creaţii remarcabile pentru teatru. Adrian Lustig a scris piese apreciate precum "Poker", "Clinica" şi "Nepotu'", demonstrându-şi abilităţile în diverse genuri artistice.

Pe lângă activitatea sa în cinematografie şi teatru, Lustig a scris şi romane de succes, cum ar fi "Romanta cu stagiari", "Un loc pe roata", "Legea timidităţii universale" şi "Un ceai cu tipele de simbata", cucerind şi inimile cititorilor.

Ultima sa mare realizare a fost filmul "Nunţi, botezuri, înmormântări", care, în iarna acestui an, a fost inclus în selecţia Netflix, ceea ce a sporit şi mai mult vizibilitatea şi recunoaşterea lucrărilor sale.

Serghei Niculescu Mizil, actorul care a colaborat cu Lustig în producţiile "Nunta mută" şi "Funeralii fericite", şi-a exprimat profundul regret într-o postare emoţionantă pe reţeaua de socializare Facebook: "Cele mai proaste zile sunt alea-n care auzi c-ai mai pierdut un prieten. E vorba de Adrian Lustig. Scriitor şi scenarist de top, prieten de-o viaţă. Dac-aţi văzut "Nunta mută" sau "Funeralii fericite", în care am jucat şi eu, ştiţi despre ce vorbesc. Dacă nu, puneţi mâna şi vedeţi-le. Păcat, mare păcat, da’ asta-i viaţa."

Comentarii