A reclamat furtul Audi-ului din curte și apoi s-a împăcat cu hoţul. Avea legătură cu soția

joi, 31 octombrie 2019, 02:53
2 MIN
 A reclamat furtul Audi-ului din curte și apoi s-a împăcat cu hoţul. Avea legătură cu soția

Tânărul prins la volan beat şi fără permis după o urmărire ca în filme a scăpat de una din acuzaţii: furtul maşinii. Asta după ce victima a aflat de la Poliţie că cel ce i-a luat maşina e fratele soţiei

Tânărul din Paşcani care a furat maşina cumnatului său şi a plecat la plimbare deşi era băut şi nu avea permis de conducere a fost reţinut de către poliţişti. Şi asta s-a întâmplat chiar dacă a fost iertat de către ruda sa pentru acuzaţia iniţială de sustragere a maşinii.
Duminica trecută, Daniel Petrică Roşca, în vârstă de 24 de ani, a băut alcool toată ziua, iar seara a mers la cumnatul său şi i-a luat pur şi simplu din curtea casei autoturismul Audi, ştiind unde se află cheile. Acesta a plecat la plimbare prin Paşcani în jurul orei 18.30. La puţin timp de la momentul luării maşinii din curte, cumnatul său a sunat la numărul 112 şi a reclamat furtul autoturismului. Poliţiştii s-au pus în mişcare şi au depistat „hoţul“ în trafic, persoană care însă nu a binevoit să oprească la semnalele poliţiştilor. Oamenii legii au demarat după el în trombă, şi l-au blocat în suburbia Gâşteşti din zona municipiului Paşcani.
 
Până să fie reţinut de către poliţiştii din Paşcani, adică ieri, Roşca a vorbit cu cumnatul său, iar între aceştia a intervenit împăcarea în ceea ce priveşte infracţiunea de furt, iar din cele trei infracţiuni de care era cercetat, au mai rămas două. „Poliţiştii au efectuat cercetări iniţial pentru infracţiunile de furt în scop de folosinţă, conducere sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis. Au mai rămas ultimile două“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. Cumnatul tânărului acuzat nu va fi însă acuzat penal de încredinţare a unui autoturism unei persoane fără permis, pentru că aici nu este vorba de o astfel de faptă. Potrivit legii, în cazul furtului din avutul unei persoane private împăcarea părţilor duce la anularea acuzaţiei de furt. Practic, fapta de preluare a maşinii fără acceptul proprietarului rămâne, dar aceasta nu mai este faptă penală din moment ce părţile s-au împăcat.

Comentarii