A venit rândul Belindei

sâmbătă, 11 mai 2019, 01:43
3 MIN
 A venit rândul Belindei

Simona Halep s-a răzbunat şi pe elveţianca Bencic şi s-a calificat în finala turneului de la Madrid

 

 

Simona Halep mai are un singur pas de făcut pentru a câştiga pentru a treia oară turneul de categorie Premier Mandatory de la Madrid şi, de a reveni pe primul loc  în clasamentul WTA, poziţie pe care a pierdut-o după ediţia din acest an a Australian Open. Ieri, Simona a învins-o pe redutabila elveţiancă Belinda Bencic (18 WTA) cu 6-2, 6-7, 6-0 în două ore fără trei minute. Românca a pierdut pentru prima oară un set în acest turneu, dar a realizat al patrulea set alb (şi încă unul decisiv!) în faţa unei jucătoare care a învins-o în ultima întâlnire directă, la Dubai. După ce s-a revanşat, cu o zi în urmă, în faţa australiencei Ashleigh Barty, ieri a venit rândul Belindei. Meciul nu a fost uşor, deşi aşa se profila după primul set. Elveţianca de origine slovacă, fost numărul 7 mondial în 2016, a început slab, a continuat cu un nivel ridicat, dar a încheiat răpusă de o altă mare luptătoare, Simona Halep. “Simo” a făcut un prim set entuziasmant împotriva jucătoarei elveţiene, unul dintre cele mai bune din 2019. Alegând aproape mereu soluţiile şi unghiurile potrivite, Halep şi-a surclasat adversara, cu excepţia unei scăderi de ritm de două game-uri. Fostul lider WTA a condus cu 2-0, după un break în game-ul I, apoi a venit acea uşoara relaxare şi elveţianca a egalat. Halep s-a enervat şi a câştigat următoarele cinci jocuri. După primele patru, setul a trecut în dreptul româncei, cu 6-2. Setul al doilea a început pentru Bencic de la 0-1, după un break la zero. Reglându-şi precizia loviturilor şi profitând de o nouă scădere în prestaţie a Simonei, Bencic a început să joace şi să se deplaseze din ce în ce mai bine, să vină eficient la fileu şi să plaseze “scurte” cu precizie. Elveţianca a condus cu 3-1, dar jucătoarea română nu a cedat şi a revenit cu un rebreak şi cu un game câştigat ceva mai greu pe propriul servciu, după egalitate la 40 şi după ce a condus cu 40-0. Meciul a continuat echilibrat, cu Halep fructificându-şi ceva mai greu serviciul. La 5-6. sportiva din Constanţa a avut de înfruntat o minge de set a Belindei Bencic, pe care a salvat-o şi a trimis apoi setul în tie-break. Din nefericire, Halep a reuşit doar două puncte într-un tie-break câştigat de adversara ei, cu 7-2. Scenariul de la Doha, când Belinda a revenit după un prim set câştigat de Simona şi s-a impus, nu s-a repetat la Madrid. Deşi ambele jucătoare au arătat semne de oboseală, Halep a avut mintea mai limpede şi mâna mai sigură şi a scos din ea toată energia pentru un set la zero.

Astăzi, după ora 18:30 (în funcţie de meciurile programate anterior) va avea loc finala turneului madrilen, în care Simona Halep va evolua cu americanca Sloane Stephens (8 WTA) sau cu olandeza Kiki Bertens (7 WTA). Kiki a învins-o în ultimul “sfert” pe Petra Kvitova, cu 6-2, 6-3.

În altă ordine de idei, Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer s-au calificat fără luptă în semifinalele turneului ATP de la Madrid. Adversarii lor din sferturi, brazilianul Marcelo Demoliner şi rusul Daniil Medvedev, s-au retras înainte de joc. Tecău şi Rojer luptă pentru un loc în finaă cu perechea Stefanos Tsitsipas/Wesley Koolhof (Grecia/Olanda). Cealaltă semifinală este Diego Schwartzman / Dominic Thiem (Argentina / Austria) – Guido Pella / Joao Sousa (Argentina / Australia). Tot fără luptă s-a calificat în semifinale şi liderul mondial, sârbul Novak Djokovic, deoarece adversarul său, Marin Cilic (Croaţia) a abandonat din cauza unei toxiinfecţii alimentare.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii