Accident bizar, iarna: copil căzut din copac

marți, 11 decembrie 2018, 22:12
2 MIN
 Accident bizar, iarna: copil căzut din copac

Medicii din Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ s-au confruntat zilele acestea cu un caz neobişnuit pentru perioada anului în care ne aflăm. 

Un copil în vârstă de 13 ani a căzut de la o înălţime, dintr-un copac, necesitând internare în Clinica de Ortopedie. Se pare că acesta se afla în pădure atunci când s-a dezechilibrat. Deşi astfel de traume sunt mai des întâlnite în timpul verii, când copiii se urcă în copaci după fructe, a existat şi acest caz în timpul iernii. „Cel mai probabil, a alunecat din cauza umezelii existente în această perioadă. Prezenta fractură de gambă şi necesită reducere sub anestezie în cadrul clinicii de specialitate din spital“, a precizat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al unităţii medicale. La spital a mai ajuns şi un copil în vârstă de 10 ani, în comă, victimă a unui accident rutier grav care a avut loc în judeţul Neamţ, în localitatea Roznov.

După consultaţii şi mai multe investigaţii, copilul a fost transferat către Spitalul de Neurochirurgie pentru tratament de specialitate, starea sa fiind una gravă din cauza politraumei suferite. „Este vorba despre o politraumă în urma unui accident rutier, cea mai gravă traumă este cea în zona capului, fiind vorba despre un traumatism cranio-cerebral. Astfel, după consultul de chirurgie pediatrică, a fost redirecţionat“, a completat medicul ieşean. În continuare, numărul consultaţii­lor din UPU se află la o medie de 100 de cazuri în 24 de ore. Medicii spun că, deşi există numeroase infecţii respiratorii, a­cestea se menţin în limite normale pentru această perioadă. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii