Accidentul feroviar: din patru victime, una este în comă (UPDATE)

joi, 09 august 2018, 01:49
2 MIN
 Accidentul feroviar: din patru victime, una este în comă (UPDATE)

O fetiţă de 4 ani şi mama ei erau în stare extrem de gravă, însă micuța și-a revenit pe parcursul zilei de joi.

UPDATE

Vești bune! Fetița care era în comă după accidentul feroviar de la Vlădeni și-a revenit. Aflați amănunte de AICI.

TEXT INIȚIAL

Trei dintre cele patru victime ale accidentului feroviar petrecut marţi noapte în localitatea Vlădeni, judeţul Iaşi, se află încă în stare foarte gravă. Maşina în care veneau cei patru, un bărbat, o femeie şi doi copii, se deplasa dinspre Botoşani spre Iaşi, când a fost lovită de un tren.

Cei doi adulţi au fost găsiţi inconştienţi, iar cele două fetiţe au fost scoase din maşină, cea mai mică fiind intubată. La faţa locului au intervenit două ambulanţe şi două autospeciale SMURD, care au dus victimele la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, la Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria“ şi la Spitalul de Neuro­chirugie.

Fetiţa cea mai mică, în vârstă de patru ani, se află în comă de gradul III, este intubată şi ventilată mecanic. Acesta are un traumatism cranio-cerebral sever, iar starea sa este încă foarte gravă, fiind internată în Compartimentul de Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Copii.

„Pacienta în vârstă de 4 ani este într-o stare mai gravă, fiind intubată încă de la faţa locului, dar este stabilă. Are mai multe fracturi craniene, dar are şanse de supravieţuire“, a menţionat dr. Lucian Cernahoschi, medic primar pediatru la Spitalul „Sfânta Maria“.

Femeia, în vârstă de 20 de ani, care se afla pe scaunul din dreapta, în faţă, are un traumatism cranio-cerebral sever şi se află tot în comă de gradul III, fiind internată în ATI a Spitalului de Neuro­chirugie. Medicii spun că e posibil să necesite o intervenţie chirurgicală, starea sa fiind foarte gravă.

Şoferul, un bărbat de 25 de ani, a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi cu un traumatism cranio-cerebral şi mai multe fracturi costale. Acesta a rămas sub observaţia medicilor de la Secţiile de Chirurgie şi ATI ale Spitalului „Sfântul Spiridon“.

Singura care se afla în afara pericolului este fata în vârstă de cinci ani, care nu a avut nevoie de intubare. Starea sa este stabilă, iar me­dicii de la Spitalul „Sfânta Maria“ spun că aceasta are doar o plagă minoră, dar că va rămâne în atenţia lor pentru moment.

Comentarii