Achitat definitiv după ce a făcut aproape un an de închisoare

marți, 24 aprilie 2018, 01:50
2 MIN
 Achitat definitiv după ce a făcut aproape un an de închisoare

Deşi a fost achitat pentru tentativă la omor, fapta pentru care a stat după gratii, el a primit totuşi o condamnare cu executare, dar pentru complicitate la tâlhărie.

Curtea de Apel Iaşi a dipus, ieri, achitarea unui bărbat de 43 de ani care a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de tentativă la omor. Petru Marin, care a petrecut în jur de 10 luni în spatele gratiilor, a fost condamnat însă la trei ani de închisoare cu executare, în acelaşi dosar, însă pentru cealaltă infracţiune pentru care a fost trimis în judecată – tâlhărie.

Alături de Marin, a mai fost condamnt pentru tâlhărie şi Adrian Ciobanu, care a primit trei ani de închisoare cu suspendare. Adrian Prisăcaru a fost şi el condamnat, la 9 ani de închisoare, el fiind găsit vinovat şi pentru tentativă la omor şi pentru tâlhărie.

„Salutăm decizia instanţei şi ne bucură că s-a făcut dreptare până la capăt în condiţiile în care clientul meu a stat arestat 10 luni pentru o faptă de tentativă la omor care nu a fost demonstrată“, a declarat Robert Amuntencei, avocatul lui Marin.

Povestea din spatele acestui dosar îşi are începutul în luna iulie 2016, atunci când un consătean a făcut un schimb de cai cu Adrian Prisăcaru, obligându-se să îi mai achite şi o diferenţă de 200 de euro. Pe 5 august 2016, cei trei inculpaţi s-a întâlnit cu tatăl persoanei cu care Prisăcaru schimbase caii, întrebându-l pe acesta dacă fiul său este acasă şi întrebând despre datorie.

„După aproximativ 30 minute, inculpaţii s-au deplasat la locuinţa persoanelor vătămate. Aici, cu un topor şi cu o furcă, inculpatul Prisacaru Adrian a lovit persoanele vătămate, preponderent în zona capului. În timp de Marin Petru l-a prins cu braţele pe Lăcătuşu Constantin pentru a-l imobiliza, Prisacaru Adrian i-a aplicat câteva lovituri cu muchia toporului, la nivelul capului şi peste corp. În aceste împrejurări, victima a încercat să-şi protejeze capul cu braţul drept, fiindu-i secţionat un deget. Aducerea celor două persoane vătămate în imposibilitatea de a se apăra a înlesnit sustragerea calului, de către Ciobanu Constantin Adrian“, au descris procurorii ieşeni fapta.

Comentarii