Acomodarea Simonei s-a încheiat

vineri, 28 iunie 2019, 01:43
4 MIN
 Acomodarea Simonei  s-a încheiat

 

Simona Halep a fost învinsă în sferturile de finală de la Eastbourne de o Angelique Kerber într-o formă de zile mari şi aşteaptă turneul de la Wimbledon .Ana Bogdan şi Gabriela Ruse s-au calificat pe tabloul principal al turneului de Grand Slam.

* Simona Halep (7 WTA) a fost eliminată, ieri, în sferturile de finală ale turneului de la Eastbourne, după ce a pierdut în faţa lui Angelique Kerber (5 WTA), scor 4-6, 3-6. Sportiva din Germania a început mult mai bine partida şi a făcut break încă de la scorul de 1-1, iar ulterior s-a distanţat la 4-1. Simona Halep a revenit printr-un game câştigat pe serviciul adversarei, însă a fost insuficient, iar Angelique Kerber şi-a adjudecat primul set, după aproximativ 35 de minute. Setul secund a început într-o manieră similiară, cu Kerber la conducere, care s-a desprins rapid la scorul de 3-0. Românca a dat semne de revenire, însă nu s-a putut impune în faţa lui Kerber, care traversează o formă bună pe iarbă. Jucătoarea din Germania s-a impus cu 6-4, 6-3, după o oră şi 13 minute de joc. Astfel, Simona Halep părăseşte primul ei turneu pe iarbă al anului în faza sferturilor de finală, iar Kerber obţine a patra victorie în faţa româncei, în cele nouă partide directe. „Sunt foarte fericită pentru cum am jucat azi. Ştiam că am nevoie să joc cel mai bun tenis pentru a o învinge pe Simona. Este o mare jucătoare şi mereu trebuie să joci la maximum contra ei. Îmi place mereu să revin aici, am multe amintiri plăcute. Îmi place atmosfera şi sunt fericită să joc aici. Sper să am un meci la fel de buni şi mâine, în semifinaley, a spus Kerber la finalul meciului, potrivit DigiSport.În semifinale, Angelique Kerber o va întâlni pe Ons Jabeur (62 WTA), învingătoare cu 1-6, 7-5, 6-3 în meciul cu experimentata jucătoare franceză Alizé Cornet (55 WTA). Într-un alt sfert de finală, olandeza Kiki Bertens a învins-o cu 6-4, 3-6, 6-4 pe Arîna Sabalenka din Belarus. Pentru Simona urmează turneul de Grand Slam de la Wimbledon, care se va desfăşura în perioada 1-14 iulie. Înainte de a debuta la Wimbledon, Simona Halep va evolua în semifinalele probei de dublu de la Eastbourne, acolo unde face pereche cu Raluca Olaru. Cele două le vor întâlni, astăzi pe Kirsten Flipkens şi Bethanie Mattek-Sands.

*Ana Bogdan (134 WTA) s-a calificat, ieri, pe tabloul principal al turneului de Grand Slam de la Wimbledon. În ultimul tur de calificare, românca a trecut foarte uşor (6-3, 6-1) de jucătoarea cehă Marie Bouzkova (116 WTA), după un meci de 78 de minute. De asemenea, Gabriela Ruse a realizat şi ea calificarea, după o victorie cu 7-5, 6-1 în 86 de minute, în faţa polonezei Katarzyna Kawa (217 WTA). Pentru tânăra jucătoare bucureşteană de 21 de ani, prezenţa pe tablou la Wimbledon reprezintă o performanţă importantă. Pe tabloul principal la Wimbledon, vom avea şase românce Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Sorana Cîrstea (direct), Monica Niculescuu (wild card), Ana Bogdan şi Gabriela Ruse (calificări), precum şi pe Marius Copil în turneul masculin.

Fed Cup se mută la Budapesta

Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat, ieri, că începând de anul viitor se schimbă formatul Fed Cup, trecându-se astfel la un sistem similar cu cel din Cupa Davis, doar că turneul final va avea 12 echipe, nu 18. România se numără printre cele 16 echipe care, în februarie 2020, vor juca în play-off. Se vor disputa opt meciuri, păstrându-se sistemul de acasă/deplasare, iar cele opt câştigătoare se vor alătura finalistelor din acest an, Australia şi Franţa, precum şi celor două echipe care vor primi wild-card din partea ITF.Cele 16 echipe care joacă în play-off sunt: Belarus, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Elveţia, Germania, Japonia, Kazahstan, Letonia, Marea Britanie, România, Rusia, Slovacia, Spania şi SUA.Tragerea la sorţi va avea loc la o data ce va fi anunţată ulterior. Turneul final, cu cele 12 echipe, va avea loc în perioada 14-19 aprilie 2020, la Budapesta.

Reamintim că, ieri, Simona Halep afirma că nu va mai juca în Cupa Federaţiei dacă formatul competiţiei se va schimba. Halep şi România au fost învinse în acest an în semifinalele FedCup de Franţa, în deplasare, scor 2-3.

 

Comentarii