Adolescent de 15 ani arestat pentru că şi-a violat fratele vitreg de 3 ani

sâmbătă, 21 iulie 2018, 01:50
3 MIN
 Adolescent de 15 ani arestat pentru că şi-a violat fratele vitreg de 3 ani

Grozăvia s-a petrecut într-o latrină din curtea casei. Tânărul abia ieşise dintr-un centru de corecţie unde stătuse un an pentru furt. Tatăl vitreg susţine că de acolo a căpătat aceste apucături.

Minorul în vârstă de 15 ani care şi-a violat frăţiorul mai mic, vitreg, în veceul din curtea casei, a fost arestat pentru 30 de zile. Ieri, judecătorii de la Răducăneni au decis să-l introducă în arest pe minor după ce, pe data de 26 iunie, în jurul orei 12.45, l-a violat pe fratele său mai mic.

„În timp ce se afla în curtea locuinţei părinţilor, din satul Podu Hagiului, comuna Gorban, împreună cu membrii familiei, profitând de neatenţia acestora, a întreţinut un raport sexual anal cu fratele său  în vârstă de trei ani, în WC-ul din curte, provocându-i leziuni care necesită 10 – 12 zile de îngrijiri medicale. La data de 20 iulie, Judecătoria Răducăneni a dispus faţă de inculpat, măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile“, se arată în comunicatul Parchetului Răducăneni.

Cazul cutremurător a avut loc într-o marţi, atunci când ambulanţa şi poliţia au fost solicitate prin 112 să intervină în satul Podu Hagiului, o localitate aflată la graniţa cu judeţul Vaslui, spre Albiţa. Cea care a sunat a fost o femeie; ea a cerut ajutor medical după ce unul dintre cei şapte copii ai săi, în vârstă de trei ani, ar fi fost violat de un frate mai mare, de 15 ani. Echipajul medical care a sosit la faţa locului a observat că minorul sângera şi a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale specializate. Tatăl celor doi copii şi-a pus mâinile în cap. „Noi am adus un muncitor care să ne ajute la treburi, încă de dimineaţă. Am dărâmat un perete şi construim. Pe la 12 ne-am pus toţi la masă, iar cel mare şi unul dintre cei mici lipseau. Mama lor a mers să îi caute şi l-a observat pe cel mic, de trei ani, că avea sânge la spate, pe pantaloni. L-a întrebat ce a păţit şi a spus că unul dintre fraţi l-a dus în veceul din curte şi l-a violat. L-am luat pe cel vinovat la întrebări şi a recunoscut. Mi-am pus mâinile în cap cănd am auzit. Acesta, de 15 ani, a fost eliberat pe 14 iunie de la centru de detenţie de la Târgu Frumos. A stat un an de zile, pentru furt“, a povestit Gheorghe P., tatăl copiilor.

Acesta a mai spus că are şapte copii, dintre care patru sunt ai lui. De asemenea, bărbatul a spus că fiul de 15 ani şi cel de 13 sunt fraţi vitregi. „Celui de 15 ani nu prea i-a plăcut să înveţe. Mai degrabă cei mici învaţă bine la şcoală. De unde şi până unde să îşi violeze fratele mai mic? Cel mic a făcut trei ani în decembrie“, a mai spus Gheorghe P. Cel mai probabil, tânărul se va întoarce la Centrul de detenţie minori de la Târgu Frumos, unde a stat un an de zile, pentru furt. Tatăl său spune că, cel mai probabil, copilul a învăţat acest comportament în perioada cât a stat în acest centru. „A stat acolo un an de zile, pentru o infracţiune de furt. L-am întrebat pe el de unde a învăţat aşa ceva şi de ce nu îi plac fetele, iar el nu mi-a spus nimic. Însă am fost în vizită la el, atunci cât a stat acolo, de mai multe ori. Mulţi învaţă să fumeze acolo, iar ţigările se dau pe o bucată de pâine. E jale ce e acolo“, a spus bărbatul. 

Comentarii