Aduceţi un psiholog la Politehnica Iași ! Echipa nu a mai câştigat în Liga I de cinci etape

miercuri, 02 octombrie 2019, 01:43
3 MIN
 Aduceţi un psiholog la Politehnica Iași ! Echipa nu a mai câştigat în Liga I de cinci etape

Politehnica Iaşi ar trebui să fie condusă pentru a spera să mai câştige în Liga I de fotbal! Aceasta este ideea care a început să circule, mai în glumă, mai în serios, după disputa de luni cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Asta pentru că duelul cu gruparea covăsneană a însemnat a patra confruntare din ultimele cinci runde, toate fără succes, în care Poli a fost risipitoare, nereuşind să se impună după ce a condus. 

Primii paşi strâmbi au fost făcuţi cu Chindia (2-2 în Copou, după 2-0 pentru Poli) şi Gaz Metan (2-3 la Mediaş, după ce Iaşi avea 2-0 în actul doi!). A urmat remiza albă cu Hermannstadt, alte puncte risipite, sibienii obţinând cu Poli singurul punct în deplasare din acest sezon. Apoi, în runda a X-a trupa pregătită de Mihai Teja a mai călcat o dată în străchini: a condus cu 1-0 la Viitorul, a avut om în plus aproape 40 de minute, dar a pierdut după ce a încasat două goluri pe final. Toate aceste episoade au indus ideea că problemele Politehnicii sunt de ordin psihologic, jucătorii pierzându-şi încrederea în reprizele secunde, în care le tremură genunchii.

Revenind la duelul cu Sepsi, lui Teja i-a ieşit tactica în start, trecerea la sistemul “4-4-2”, utilizat în premieră în acest sezon, surprinzând o echipă recunoscută pentru soliditatea defensivă, cu cea mai bună apărare din campionat. A ieşit un prim act dominat de ieşeni, care s-au impus, cu excepţia cornerelor (2-3), la toate capitolele: 6-3 la şuturi, 2-1 la încercări cadrate, 1-0 la bare. Şi în actul doi, cu excepţia startului, lucrurile au mers bine până la deschiderea scorului, apărută în minutul 70. Fript în meciurile trecute, Teja a avut reacţie de această dată după 1-0, trecând la “4-1-4-1” în ultimul sfert de oră. Din păcate, mutarea tactică, ce are argumente logice dacă ţinem cont de faptul că în precedentele meciuri irosite a fost criticat că nu a securizat avantajul (discuţii pot fi legate de numele atacantului sacrificat, unele voci afirmând că în ciuda faptului că avea resurse fizice mai scăzute decât Bălan, Cristea trebuia menţinut pentru a-i capacita pe colegi şi a-i “speria” pe adversari) a avut efecte nedorite pentru Politehnica. Iaşi a căzut total pe final, Sepsi a dominat cu autoritate, a egalat după o fază fixă în care apărarea ieşeană a dormit şi a trecut chiar pe lângă succes.

Chiar dacă nu a mai câştigat de cinci runde şi a risipit incredibil multe puncte, în dispute pe care le-a avut în mână şi cu adversari accesibili cum au fost Târgovişte ori Hermannstadt, Poli continuă să stea pe loc de play-off şi după runda a XI-a, fapt care ar trebui să dea ceva curaj înaintea duelului dificil de vineri, de la Craiova. (Ovidiu MINEA)

 

 

Poli-catalog

 

Târnovanu (6,5) – trei intervenţii foarte bune.

Gallego (5,5) – în nota obişnuită.

Frăsinescu (6) – a dominat spaţiul aerian.

Diallo (5) – a riscat eliminarea la o fază derulată în zona neutră.

Radu (5,5) – câteva urcări.

Platini (6) – a exagerat cu driblingurile, a pasat la gol.

Mihalache (6) – util şi la mijloc, în primul act şi pe fund, unde a coborât în repriza a doua.

Loshaj (6) – harnic.

Horşia (4,5) – timid.

Cristea (5,5) – a semnat o bară şi a avut o altă ocazie în prima repriză.

Bălan (5) – şters în primul act, a semnat o ocazie în actul secund.

Passaglia (6,5) – a înscris cu un şut frumos.

Bîrnoi (4,5) – nu a fost jucat.

Chelaru (4,5) – n-a intrat bine în joc.

 

 

foto: Adrian CUBA // Agerpres

Comentarii