Aerostar Bacău devine centru de mentenanță și pentru sistemele de rachete HIMARS

vineri, 14 iulie 2023, 08:59
2 MIN
 Aerostar Bacău devine centru de mentenanță și pentru sistemele de rachete HIMARS

La Aerostar ar urma să se deschidă un centru de modernizare, mentenanţă şi reparaţii pentru sistemele de rachete HIMARS, printr-un parteneriat cu Lockheed Martin, companie americană din industria aerospaţială şi de securitate.

Ray Piselli, vicepreşedinte pentru afa­ceri internaţionale la Lock­heed Martin, pro­du­că­torul ra­che­te­lor HIMARS şi al a­vioa­nelor F-16, a spus, într-un inter­viu acor­dat în exclusivitate Ziarului Finan­ciar, că se aşteaptă ca în perioada urmă­toare să înfiinţe­ze o unita­te de moderni­zare, men­te­nanţă şi re­pa­raţii pen­tru siste­mele de rache­te HIMARS.

„Suntem mândri de faptul că în România continuăm să construim şi să creştem. Pe măsură ce ne dezvoltăm în România, creştem şi economia, şi capacităţile ţării. Sperăm să înfiinţăm şi o facilitate de mentenanţă, reparaţii şi modernizare pentru HIMARS ca parte a celorlalte lucrări pe care le desfăşurăm împreună cu Aerostar“, a declarat Ray Piselli, vicepreşedinte pentru afaceri internaţionale la Lockheed Martin, conform monitorulapărării.ro.

Ray Piselli s-a aflat în România pentru o vizită de lucru, în cadrul căreia s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu şi cu ministrul apărării Angel Tîlvăr. El conduce operaţiu­nile de business internaţional ale gigantului Lockheed Martin şi, recent, compania a sem­nat un contract cu Aerostar Bacău, pentru men­tenanţa şi reparaţiile celor 12 elicop­tere Black Hawk pe care le cumpără Minis­terul Afacerilor Interne (MAI).

Sursa: ziaruldebacau

Comentarii