De Business

Punem punctul pe știi

Afacerile gigantului Microsoft în România

marți, 18 octombrie 2022, 12:54
1 MIN
 Afacerile gigantului Microsoft în România

Gigantul american Microsoft – una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume, înfiinţate de miliardarul Bill Gates- a făcut în 2021 un profit net de 42 de milioane de lei (aproximativ 10 milioane de dolari), mai mare cu 26% faţă de anul precedent. Numărul mediu de angajaţi din România a urcat anul trecut cu aproape 400 de oameni, ajungând la 1.404, relevă datele din bilanţul depus de companie la Ministerul Finanţelor.

Cifra de afaceri a Microsoft România a urcat în 2021 cu 20% la 558,9 mil. lei (113,5 mil. euro). Datele nu reflectă în totalitate businessul total al Microsoft în România în condiţiile în care o parte dintre produse şi servicii sunt facturate direct de subsidiara companiei din Irlanda.

Microsoft a achiziţionat în 2003 antivirusul RAV produs de compania românească GeCAD Software, tranzacţie care îl aducea pentru prima dată în prim-plan pe Radu Georgescu, fondatorul GeCAD.

În ultimii ani, numele companiei americane apare în mai multe dosare de corupţie, în care foşti şefi ai companiei în România sunt acuzaţi că au prejudiciat statul cu zeci de milioane de euro.

Cititi mai multe pe newsweek.ro

 

 

Comentarii