Agresor şi victimă, condamnaţi amândoi: unul pentru tentativă de omor, celălalt pentru lovire

marți, 13 iunie 2023, 01:50
2 MIN
 Agresor şi victimă, condamnaţi amândoi: unul pentru tentativă de omor, celălalt pentru lovire

Agresor şi victimă, participanţii la o încăierare sătească au ajuns de mână în faţa judecătorilor. Amândoi au fost trimişi în judecată, pentru tentativă la omor, respectiv lovire sau alte violenţe. Unul singur va ajunge însă după gratii, celălalt fiind minor.

La sfârşitul lunii septembrie a anului trecut, Ionel Purghel fusese în vizită la un prieten, bând cu acesta. În aceeaşi seară, L. mersese cu patru prieteni la magazinul „La Doi Paşi” din centrul satului Muncelu de Sus din Mogoşeşti-Siret. Au cumpărat o sticlă de 2,5 litri de bere şi au rămas pe terasa magazinului până în jurul orei 22.00, când s-a închis. Apoi, L.S. a mers cu prietenii săi spre căminul cultural. S-au aşezat pe trepte, ascultând muzică şi continuând să bea din sticla cumpărată anterior. După aproape o oră, pe lângă ei a trecut Purghel, care plecase de la prietenul său. Agasat de zgomotul făcut de tineri, i-a luat la rost, înjurându-i şi cerându-le să facă linişte. L.S. l-a trimis la plimbare, ceea ce l-a enervat pe Purghel.

A luat o ţeavă de PVC şi a încercat să-l lovească. Băiatul a parat lovitura şi i-a pus mâna în piept. Cei doi s-au prins reciproc în braţe şi au căzut la pământ, urmând o încăierare. În timpul acesteia, Purghel a scos din buzunar o lamă de cutter şi l-a lovit pe L.S. în zona gâtului. Apoi, s-a ridicat şi a încercat să fugă. Pentru moment, băiatul nu a simţit lovitura lamei. S-a luat după Purghel, l-a lovit de două ori cu pumnul în cap, i-a pus piedică şi, după ce bărbatul a căzuzt, l-a mai lovit de două ori în zona capului, cu piciorul şi pumnul. S-a întors apoi spre prietenii săi, care au văzut la lumina telefoanelor tăietura de 8 cm de la nivelul gâtului.

Magistraţii Tribunalului, care au analizat dosarul, au reţinut în favoarea lui L.S. faptul că fusese provocat prin atacul lui Purghel. Împotriva tânărului, minor la data comuiterii faptei, a fost dispusă măsura supravegherii pe durata a trei luni. Pe această durată, el va trebui să urmeze cursurile şcolare, fiind înscris în clasa a XII-a şi i se va interzice să se apropie de Purghel. Aflat şi el la prima abatere de la lege, acesta din urmă a fost condamnat la 4 ani de închisoare, pentru tentativă la omor. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii