Alina Mungiu-Pippidi va conferenţia pe tema corupţiei

marți, 20 februarie 2018, 21:12
1 MIN
 Alina Mungiu-Pippidi va conferenţia pe tema corupţiei

Alina Mungiu-Pippidi va susţine o conferinţă la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa“ din Iaşi pe tema „În căutarea bunei guvernări. Cum au scăpat alte ţări de corupţie“. 

Evenimentul va avea loc pe 2 martie 2018, de la ora 12.30, în Aula „George Emil Palade“ a UMF Iaşi, fiind inclus în seria „Conferinţele Universităţii de Medicină şi Farmacie «Grigore T. Popa»“. În acelaşi context va fi lansată şi cartea cu acelaşi nume precum cel al conferinţei, în care, conform organizatorilor, se încearcă să se răspundă la întrebarea „de ce unele societăţi reuşesc să controleze corupţia în aşa măsură încât aceasta se manifestă doar ocazional, pe când alte societăţi rămân sistematic corupte?“.

Cartea a apărut la Cambridge University Press în 2015 într-o primă versiune. „Aceasta analizează felul în care evoluează societăţile până la punctul în care integritatea devine regulă şi corupţia devine excepţia în gestionarea afacerilor publice şi alocarea resurselor publice“, au precizat reprezentanţii UMF Iaşi. Alina Mungiu-Pippidi este absolventă a UMF Iaşi, doctor în psihologie socială, preşedinte al Societăţii Academice din România.

 

 

 

Comentarii