Ambasadori din 14 ţări vizitează zilele acestea Iașul. Astăzi merg la Antibiotice

vineri, 15 iunie 2018, 01:59
1 MIN
 Ambasadori din 14 ţări vizitează zilele acestea Iașul. Astăzi merg la Antibiotice

În aceste zile, Iaşul este gazda unor turişti de care se ocupă direct Ministerul Afacerilor Externe şi Consiliul Judeţean. Este vorba de reprezentanţii unor misiuni diplomatice din România, care au sosit la Iaşi în cadrul unei serii de activităţi organizate de cele două instituţii publice menţionate în anul Centenarului Marii Uniri.

Iniţial, fuseseră anunţaţi 35 de vizitatori de la 22 de reprezentanţe diplomatice, dar la Iaşi a ajuns o delegaţie formată din 22 de persoane, de la 14 ambasade care reprezintă ţări de pe patru continente. Preşedintele CJ, Maricel Popa, a precizat că o altă delegaţie va veni la Iaşi în noiembrie.

Cei 22 de diplomaţi vor face cunoştinţă cu istoria şi trecutul Iaşului şi vor vizita cele mai importante obiective – ieri, Muzeul Mitropoliei, Palatul Culturii şi Complexul de la Cotnari, iar astăzi, Fabrica de Antibiotice şi Grupul Kosarom.

Tot ieri, reprezentanţii ambasadelor au participat la o întâlnire cu oamenii de afaceri, identificându-se oportunităţi de colaborare între firme româneşti şi cele din ţările oaspeţilor.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, universităţile şi-au prezentat oferta educaţională pentru cetăţenii străini.

Cei 22 de oficiali sunt din Ar­gentina, Algeria, Peru, Congo, Egipt, Chile, Ar­menia, Brazilia, Azerbaidjan, Slovacia, Nigeria, Ucraina, Irak şi Iran.

Comentarii