Ana Bogdan păstrează suspansul

sâmbătă, 08 februarie 2020, 02:43
2 MIN
 Ana Bogdan păstrează suspansul

Întâlnirea de Fed Cup contând pentru barajul pentru faza finală a Fed Cup dintre România şi Rusia n-a început sub auspicii prea bune pentru tricolore. Gabriela Ruse (166 WTA) a fost învinsă cu 1-6, 4-6 de Ekaterina Aleksandrova, urnmărul 28 mondial. Gabriela n-a făcut un meci rău, dar diferenţa de clasament uriaşă în favoarea rusoaicei s-a resimţit. Gabi a arătat în unele momente un tenis bun, agresiv, dar emoţiile debutului au fost cele care au dominat-o pe jucătoarea noastră. Ekaterina Aleksandrova a câştigat cu 6-1, 6-4 în 64 de minute de joc.

A urmat pe teren cea mai bună jucătoare română din lotul actual, Ana Bogdan (90 WTA), care a avut şi ea în faţă o jucătoare superioară ca poziţie în clasament, Veronika Kudermetova (38 WTA). Dar Ana a făcut o partidă remarcabilă şi a câştigat cu 6-3, 6-7, 6-1 după două ore şi 31 de minute de joc. Începutul partidei a fost destul de echilibrat, Kudermetova reuşind un prim break, dar apoi Ana Bogdan a revenit şi a legat trei game-uri la rând, câştigând primul set cu 6-3. În actul secund, Kudermetova s-a desprins la 4-2, apoi Ana Bogdan a revenit şi a egalat, 4-4, setul a ajuns în tiebreak, unde reprezentanta Rusiei a înclinat balanţa pe final, câştigând tie-break-ul cu 7-5. decisiv, adjudecat cu 6-1, în 31 de minute. Românca a avut trei aşi, Kudermetova a reuşit şapte, Ana Bogdan a comis o dublă greşeală, iar rusoaica a avut treo. Ana Bogdan a avut procentaje mai bune la ambele servicii, a avut mai puţine mingi câştigătoare, 17-23, dar şi mult mai puţine erori neforţate, 22-61.

Astăzi de la ora 14:00, se vor întâlni Ana Bogdan şi Ekaterina Aleksandrova, iar în ultimul meci de simplu se vor afla faţă în faţă Gabriela Ruse şi Veronika Kudermetova. Ultimul meci va fi întâlnirea de dublu.

Alte rezultate din prima zi a barajelor Fed Cup, Grupa Mondială: Spania – Japonia 2-0 (Sara Sorribes – Naomi Osaka 6-0,6-3!); Olanda – Belarus 1-1;Elveţia – Canada 2-0.

 

 

 

 

Comentarii