ANCHETĂ după imaginile de la Botoșani, cu soldați care învață copiii să tragă cu mitraliera

luni, 04 iulie 2022, 12:28
2 MIN
 ANCHETĂ după imaginile de la Botoșani, cu soldați care învață copiii să tragă cu mitraliera

Surse din cadrul Ministerului Apărării au precizat că ministrul Vasile Dîncu a dispus o analiză după ce militari ai Armatei Române au organizat o acțiune în care îi învață pe minori să tragă cu arma.

Pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării au fost postate foarte multe imagini cel puțin controversate de la un eveniment la care a participat și un detașament al Armatei Române din Botoșani.

Potrivit descrierii acțiunii, copiii sunt „mici luptători”, iar soldații români i-au „instruit în utilizarea și mânuirea unei arme”, astfel că minorii au fost plini de „adrenalină”.

Imaginile au fost preluate și de presa națională, care a solicitat Ministerului Apărării Naționale un punct de vedere. În urma sesizărilor, surse din cadrul Ministerului Apărării au declarat pentru Newsweek faptul că ministrul Vasile Dîncu a declanșat o anchetă după apariția controversatelor fotografii pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării. Pagina are un număr foarte mare de urmăritori – 860.000.

Ulterior, pozele în care militarii îi învață explicit pe copii să tragă cu arma au fost șterse de pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării.

Postarea care a apărut pe Pagina de Facebook a Ministerului Apărării:

„Militarii botoșăneni, în mijlocul copiilor

Copiii și voluntarii Taberei JoyCamps Romania, împreună cu partenerii de la Școala Lunca și Primăria Lunca, au participat la câteva activități demonstrative susținute de militari ai Batalionului 335 Artilerie ,,Alexandru cel Bun” din Botoșani.

De asemenea, elevii au avut ocazia să poarte conversații cu militarii despre ceea ce înseamnă și presupune profesia militară. Totodată, colegii noștri i-au ,,instruit” în utilizarea și mânuirea unei arme, moment ce a făcut ca interacțiunea cu ,,micii luptători” să fie una plină de adrenalină.

Mulțumim tuturor celor care s-au bucurat alături de noi și le dorim pe această cale, vacanță plăcută!”, este scris în respectiva postare.

Sursa: botosaneanul.ro

Comentarii