Anton Heleşteanu în Copou

miercuri, 12 iunie 2019, 01:43
3 MIN
 Anton Heleşteanu în Copou

Fostul arbitru FIFA este şeful Departamentului de scouting al Politehnicii

 

 

 

După numirea noului antrenor principal, Mihai Teja, care a semnat luni un contract pe un an, Politehnica Iaşi a început să completeze staff-ul administrativ. Anunţată în exclusivitate de mai mult timp de Ziarul de Iaşi, cooptarea în conducerea Iaşului a lui Anton Heleşteanu s-a concretizat ieri. Titulatura oficială la Poli a fostului arbitru nu va fi cea de director sportiv, aşa cum s-a anunţat iniţial. Asta pentru că gruparea din Copou nu poate face angajări pe postul amintit, care a fost desfiinţat în acest an. S-a ajuns la soluţia amintită pentru ca Tibor Selymes, ce fusese numit director sportiv vara trecută, să poată fi dat afară. Drept urmare, Heleşteanu va coordona Departamentul de scouting, despre care preşedintele executiv al clubului, Adrian Ambrosie, a spus recent că va fi înfiinţat. La acea oră, în vedere pentru a activa la scouting erau basarabeanul Timofei Cîrlig, care mai lucrase în Copou acum doi ani, pe filiera Fotbal Hebdo, şi agentul clujean Sergiu Dan, care i-a adus la Politehnica pe Sadik, Gallego, Garros şi Miño.

Toni Heleşteanu a semnat un contract pe un an cu Poli. A început deja treaba. Împreună, căutăm jucători, ne sfătuim cu Mihai Teja. Vrem să începem să mişcăm pe piaţa transferurilor cât de repede putem, deşi este foarte dificil. Bugetul nostru este limitat, pretenţiile jucătorilor cu anumită carte de vizită sunt foarte ridicate” a declarat Ambrosie.

Deocamdată, Heleşteanu lucrează cu Ambrosie şi Teja, în viitor urmând a fi organizat departamentul. Nu este exclus ca acesta să fie compus doar din oameni din club, care să aibă atribuţii suplimentare. “Mă bucur că m-am întors acasă, e un moment important din viaţa mea. Ştiu că este o perioadă deosebit de dificilă, însă am ales cu sufletul. Iaşul este o provocare imensă, voi face tot ce depinde de mine să scoatem clubul din impas şi să atingem obiectivele. Deocamdată, lucrez doar cu domnul preşedinte şi cu domnul antrenor. Vom vedea pe viitor cum vom organiza departamentul” a spus Heleşteanu.

Născut în Iaşi, Anton Heleşteanu, care împlineşte anul viitor 50 de ani, a jucat fotbal la juniorii Politehnicii antrenaţi de Mihai Bîrzan care au ajuns în semifinalele Campionatului Naţional în 1988, iar la seniori la CFR Tepro Iaşi. A fost arbitru până la 37 de ani, purtând şi ecusonul FIFA în perioada 2001-2003, apoi observator şi membru în cadrul Comisiei Centrale de Arbitri. A ocupat funcţia de preşedinte executiv la FC Vaslui (2008-2009) şi FCM Târgu Mureş (2012-2013) şi cea de director sportiv la FC Botoşani (2013-2018) şi Dinamo Bucureşti (două luni, anul trecut).

 

Comentarii