Apoape sigur, Rădoi este alesul

marți, 26 noiembrie 2019, 02:43
3 MIN
 Apoape sigur, Rădoi este alesul

Comisia Tehnică a FRF s-a pronunţat în favoarea promovării lui Mirel de la tineret la naţionala mare. Astăzi, Comitetul Executiv va lua decizia

 

Întrunită ieri, Comisia Tehnică a Federaţiei Române de Fotbal a decis să îl propună pe Mirel Rădoi pentru postul de selecţioner al echipei naţionale. Mirel Rădoi are în palmares 67 de meciuri pentru echipa naţională a României, pentru care a marcat două goluri. Ca fotbalist, a evoluat în cea mai mare parte a carierei sale la Steaua Bucureşti, între anii 2000-2009, Al-Hilal Riyadh, între 2009 şi 2011, Al-Ain, între anii 2011-2014. Începând din martie 2018, Rădoi a ocupat funcţia de manager sportiv al echipei naţionale U21 a României, iar în luna august a aceluiaşi an a preluat banca tehnică, după ce Daniel Isăilă a decis să accepte o ofertă din Arabia Saudită. A reuşit să califice reprezentativa Under 21 la EURO 2019, unde a ajuns până în semifinalele competiţiei, performanţă ce a însemnat calificarea la Jocurile Olimpice după o pauză de 56 de ani.

În total, pe banca selecţionatei U21, Mirel Rădoi a bifat 15 partide, reuşind să câştige nouă dintre ele şi să bifeze trei remize. Propunerea Comisiei Tehnice pentru postul de selecţioner al reprezentativei României, Mirel Rădoi, va fi dezbătută în Comitetul Executiv al FRF, în cadrul şedinţei de astăzi. Dacă propunerea va fi acceptată, Rădoi va conduce naţionala tricoloră la play-off-ul Ligii Naţiunilor din martie 2020, ultima şansă de califcare la Euro-2020. România va evolua, în deplasare, cu Islanda, în play-off-ul Ligii Naţiunilor, după cum s-a stabilit, vineri, în urma tragerii la sorţi care a avut loc la Nyon. Dacă vor câştiga acestă întâlnire, tricolorii vor întâlni, tot în deplasare, învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria, pentru un loc la Euro-2020.

Potrivit site-urilor prosport.ro, gsp.ro şi digisport.ro Rădoi a fost principala ţintă a FRF, iar oamenii care formează Comitetul Executiv vor da „undă verde” propunerii Comisiei Tehnice. Recent, Gică Hagi şi Victor Piţurcă s-au declarat optimişti cu privire la eventuala numire.

Lucescu vrea selecţioner tânăr

O altă variantă agreată de conducerea FRF, ar fi fost Mircea Lucescu, însă reputatul antrenor de 74 de ani, crede că poate fi cel mult un consilier pentru echipa naţională. „La echipa naţională, un om de vârsta mea ar reveni ca un fel de consilier. E momentul antrenorilor tineri, entuziaşti, cu putere de muncă, cu putere de convingere, cu puterea de a sta în urma jucătorilor tineri pentru a-i îndruma pe drumul cel bun. Trebuie să avem răbdare, nu putem renunţa la această generaţie care este foarte bună, nici nu putem forţa să jucăm cu 10-11 jucători tineri, trebuie să găsim exact echilibrul de care are nevoie echipa naţională. Mirel Rădoi îşi cunoaşte foarte bine jucătorii, ştie ce potenţial au şi sunt convins că ştie ce să ceară fiecăruia dintre ei”, a declarat Lucescu, la DigiSport. 

Comentarii