Arbitrul Milorad Mazic va arbitra în premieră o finală a Ligii Campionilor

sâmbătă, 26 mai 2018, 12:48
2 MIN
 Arbitrul Milorad Mazic va arbitra în premieră o finală a Ligii Campionilor

Finala Ligii Campionilor dintre Real Madrid şi Liverpool va fi oficiată de o brigadă din Serbia. La centru se va afla Milorad Mazic, asistenţi vor fi Milovan Ristić şi Dalibor. Vă prezentăm în cele ce urmează cifrele centralului Mazic. Partida va avea loc în această seară, de la 21:45.

În vârstă de 45 de ani, Milorad Mazic va fluiera în premieră într-o finală a Ligii Campionilor. Cariera acestuia se află pe un trend ascendent, acesta fiind de asemenea convocat pentru Cupa Mondială din Rusia. În acest sezon, Mazic a mai oficiat la cinci meciuri din Liga Campionilor, respectiv la două jocuri din Liga Europa. Sârbul este arbitru FIFA din 2009, iar din 2013 a promovat în categoria UEFA Elite, în care se află şi Ovidiu Haţegan.

Liverpool a mai fost arbitrată de Mazic de două ori până acum, în 2011, respectiv în 2016, de fiecare dată în Liga Europa. Prima dată a oficiat un meci dintre Liverpool şi Sparta Praga, în care englezii s-au impus cu 1-0, graţie unui gol marcat de Dirk Kuyt. Liverpool l-a mai avut la centru pe Mazic în 2016, în returul cu Manchester United in optimile Ligii Europa. Partida de pe Old Trafford s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. În ultimul act de la Basel, Sevilla s-a impus în dauna "cormoranilor" cu scorul de 3-1.

De-a lungul carierei, Mazic a mai arbitrat trei partide în care au fost implicaţi cei de la Real Madrid. De două ori în sezonul 2014/2015 al Ligii Campionilor, respectiv în Supercupa Europei din 2016. Prima a avut loc în faza grupelor, când madrilenii s-au deplasat la Basel, unde au reuşit să se impună cu 1-0. A urmat partida tur dintre Atletico Madrid şi Real din sferturile Ligii Campionilor, încheiată cu o remiză albă, pe "Vicente Calderon". Mazic a condus mai apoi Supercupa Europei disputată la Trondheim, în care s-au întâlnit Real Madrid şi Sevilla. Carvajal a marcat pentru 3-2 în minutul 119 şi a asigurat victoria echipei "blanco".

Mazic are la activ doură meciuri arbitrate la Cupa Mondială din 2014, trei jocuri oficiate la EURO 2016, plus alte două la Cupa Confederaţiilor din 2017, printre care şi finala competiţiei. Mazic a fost la centru şi în partida retur dintre România şi Grecia din barajul pentru calificarea la turneul final din 2014. După ce tricolorii au cedat cu 3-1 la Atena, partida de pe Arena Naţională s-a încheiat cu scorul de 1-1.

Comentarii