Arest la domiciliu în dosarul acuzaţiilor de mită oferită prin intermediari de la UMF

sâmbătă, 06 ianuarie 2018, 02:56
1 MIN
 Arest la domiciliu în dosarul acuzaţiilor de mită oferită prin intermediari de la UMF

Este dosarul în care un cunoscut cadru didactic de aici a fost în final scos de sub urmărire, după ce fusese cercetat sub acuzaţia că el era destinatarul banilor strânşi de doi tineri de la studenţii doritori să promoveze examenul la el.

Judecătorii Tribunalului Iaşi au dispus prelungirea măsurii arestului la domiciliu în cazul a doi tineri acuzaţi de trafic de influenţă şi complicitat la trafic de influenţă.

Mustafa Abdi şi Vladimir Păun sunt judecaţi, alături de alte persoane, în dosarul privind presupusele mite acordate de studenţi de la UMF pentru a promova în se­siunea de restanţe din vara acestui an.

Alături de cei doi, procurorii au mai deferit justiţiei şi studenţi care ar fi dat bani pentru a promova la materia Anatomie.

În dosar a fost cercetat şi conferenţiarul Cristinel Stan, care a fost şi suspect în dosar, pe motiv că la el ar fi urmat să ajungă banii strânşi, însă acuzaţiile acestuia au fost clasate din lipsă de probe. Şi asta chiar dacă studenţii care au oferit bani au trecut examenul la el, şi chiar dacă erau probe din care reieşea că interme­diarul intrase la profesor chiar înainte de examen.

Comentarii