Artiștii Operei Iași au fost ovaționați de mii de spectatori la Festivalul DescOperă

luni, 19 iunie 2023, 08:59
1 MIN
 Artiștii Operei Iași au fost ovaționați de mii de spectatori la Festivalul DescOperă

Opera Națională Română din Iași a fost prezentă la DescOperă – Open Air Classical Music Festival Butuceni (Republica Moldova), o manifestare internațională la care au mai participat teatrele lirice din Chișinău și Odesa. Duminică, artiștii ieșeni au oferit publicului spectacolul „Pescuitorii de perle”, de Georges Bizet, care a avut premiera pe 21 mai 2022. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, au asistat la reprezentație, care fost apreciată din plin de cei 2 000 de spectatori prezenți.

 

„A fost o experiență inedită, derulată într-un cadru natural de excepție, și un spectacol reușit, tot colectivul fiind la înălțime. Am fost copleșiți efectiv de dragostea cu care am fost înconjurați la Butuceni, miile de spectatori care au urmărit reprezentația noastră aplaudând minute în șir la final” a declarat managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, Andrei Fermeșanu.
 
Teatrul liric ieșean va participa în această săptămână și la Bucharest Opera Festival, joi urmând a prezenta pe scena Operei Naționale București spectacolul „Văduva veselă 2.0”, de Franz Lehár, în regia maestrului Andrei Șerban.

Comentarii