Asigurare obligatorie pentru trotineta electrică. Iată noile reguli RCA și când vor intra în vigoare

luni, 17 octombrie 2022, 09:40
1 MIN
 Asigurare obligatorie pentru trotineta electrică. Iată noile reguli RCA și când vor intra în vigoare

Conform noilor reguli RCA, stabilite printr-o Directivă Europeană încă de anul trecut, toți deținătorii de trotinete electrice vor trebui să aibă o asigurare RCA. Această măsură se va impune cel mai probabil de anul viitor, potrivit economica.net. Dacă trotineta este închiriată, responsabilitatea încheierii asigurării va fi a firmei care oferă serviciul.

În acest moment există pe piață mai multe oferte de asigurări de răspundere pentru cei care conduc trotinete electrice. Aceste produse, ca și RCA, acoperă pagubele provocate terților, atât daune materiale cât și vătămări corporale. În plus, asigurările disponibile astăzi pe piață acoperă și eventualele cheltuieli juridice ale asiguratului sau ale terțului păgubit, după caz. Limita este în general la 1000 de euro, iar prețul prima de asigurare undeva în jurul a 30-40 de euro, conform aceleași surse.

Conform informațiilor Economica, la nivelul autorităților din România se lucrează deja la un draft de act normativ care urmează să preia prevederile Directivei. Deci cel târziu de la începutul lui 2024, RCA pentru trotinete devine obligatoriu. Este foarte probabil ca acest lucru să se întâmple chiar de anul viitor.

Comentarii