Așteptați lumina pe loc, dacă mergeți la slujba de Înviere de la Mitropolie!

sâmbătă, 01 mai 2021, 14:00
1 MIN
 Așteptați lumina pe loc, dacă mergeți la slujba de Înviere de la Mitropolie!

Slujba din noaptea de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Iași va începe, cum e rânduiala, la miezul nopții (precedată, de la 23.30, de Canonul Sâmbetei celei Mari) și se va desfășura pe esplanada de afară până spre ora 02.30 (atunci se estimează că se va încheia Sfânta Liturghie). Reprezentanții Mitropoliei le-au transmis credincioșilor care vor să participe la slujbă câteva sfaturi.

Se va sluji doar afară pentru a permite cât mai multor credincioși să fie părtași la cea mai mare sărbătoare a întregului an liturgic.

Tot pentru a veni în sprijinul credincioșilor, pe două ecrane de mari dimensiuni se va transmite slujba în direct, ele fiind amplasate în zone în care nu există vizibilitate directă spre locul de slujire (unul dintre ele va fi amplasat în zona intrării, spre zona pietonală a Bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt).

Credincioșii care vor participa la slujbă sunt îndemnați să respecte regulile specifice acestei perioade pandemice: distanță, mască etc.

De asemenea, aceștia sunt îndemnați să nu se deplaseze de la locul lor în momentul în care, în miez de noapte, se va împărți lumină. Părintele Mitropolit Teofan, clericii din sobor și voluntarii se vor deplasa cu lumânările aprinse la fiecare dintre cei prezenți, astfel încât să se prevină orice fel de aglomerări, fie și pentru scurt timp.

Comentarii