Atac armat în incinta unei companii de transport public din California soldat cu morţi şi răniţi

miercuri, 26 mai 2021, 19:27
1 MIN
 Atac armat în incinta unei companii de transport public din California soldat cu morţi şi răniţi

Un atac armat s-a soldat miercuri cu ”mai mulţi morţi” şi răniţi în incinta unei companii de transport public, Valley Transportation Authority, care gestionează transportul într-o parte a regiunii, la San Jose, în California, anunţă poliţia locală, relatează AFP.

Presupusul atacator a fost ucis, însă ”numărul exact al morţilor şi rănililor” nu a fost confirmat oficial, a precizat Russell Davis de la poliţia comitatului Santa Clara, precizând că este vorba despre informaţii ”preliminare”.

Atacul a avut loc în apropierea unei incinte aparţinând Valley Transportation Authority (VTA), care gestionează transportul public în zonă. Angajaţi VTA ”se află printre victime”, potrivit poliţiei, care nu precizează despre câte victime este vorba.

Cititi si: Un nou măcel în SUA: Patru morți, printre care un copil. Atacatorul a fost transportat la spital

Incinta a fost fost evacuată, a anunţat pe Twitter întreprinderea. O serie de atacuri armate au îndoliat Statele Unite în ultimele luni, inclusiv într-o instaţaie FedEx, la Indianapolis, într-un imobil de birouri în California , într-un supermarket la Boulder, în Colorado, şi în mai multe saloane de masaj din Atlanta.

În weekend, 12 persoane au fost ucise prin împuşcare, iar alte aproximartiv 50 au fost rănite în întreaga ţară, o intensificare a violenţei armelor de foc, denunţată drept o ”epidemie” de către preşedintele american Joe Biden.

 

 

Comentarii