Au rămas puţine raze de speranţă în Copou

miercuri, 21 octombrie 2020, 01:43
3 MIN
 Au rămas puţine raze de speranţă în Copou

 

Calcan şi Zajmovic au reluat antrenamentele. Alţi şase jucători de bază erau ieri în continuare indisponibili din cauza problemelor medicale

Politehnica Iaşi a reluat luni antrenamentele după eşecul la scor suferit sâmbătă, 1-4 în disputa cu Sepsi Sfântu Gheorghe din etapa a VII-a a Ligii I de fotbal. După analiza disputei cu formaţia din Covasna, echipa pregătită de Daniel Pancu a început să pregătească duelul cu Astra Giurgiu, din runda a VIII-a, care va avea loc sâmbătă. Din nefericire pentru Pancu, mulţi dintre cei opt jucători pe care nu a putut conta în confruntarea cu Sepsi, din motive medicale, vor absenta şi la Giurgiu.

Ovidiu Marius Mihalache este în continuare accidentat şi oricum va fi suspendat o perioadă mai lungă. Reamintim, Mihalache i-a provocat atacantului craiovean Elvir Koljic o fractură de peroneu în duelul din etapa a VI-a, din Bănie, în care ieşeanul a fost eliminat. Până acum, Comisia de Disciplină şi Etică din cadrul FRF a amânat în două rânduri luarea unei decizii legate de jucătorul ieşean, care a stat deja un meci. Oficialii Politehnicii se aşteaptă ca Mihalache să fie suspendat şase partide. Sentinţa s-ar putea anunţa astăzi.Nici celălalt stoper experimentat al Politehnicii, Cosmin Frăsinescu, nu va fi prezent la Giurgiu. Abia recuperat săptămâna trecută, după a doua accidentare a sezonului, Frăsinescu a fost diagnosticat joia trecută ca fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2 şi a ieşit din circuit pentru circa două săptămâni. În aceeaşi situaţie se află şi Joseph Mensah, al cărui debut era aşteptat sâmbătă cu mare încredere. Un caz special este cel al lui Teodor Axinte. Deşi ultimul test pentru COVID-19 efectuat de acesta a ieşit negativ, portarul a stat izolat deoarece a lucrat o perioadă mai lungă la naţionala de tineret a României, unde au fost diagnosticate mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus. Axinte a repetat testul ieri, iar dacă rezultatul va fi negativ va reveni la antrenamentele echipei ieşene.

Revenind la capitolul “absenţi siguri”, aici este trecut şi Floriano Vanzo, belgianul având o ruptură musculară. Şanse infime de a fi recuperat are un alt mijlocaş de bază, Nicandro Breeveld, astfel că Pancu va juca, aproape sigur, tot cu o formulă mediană improvizată la Giurgiu. Soluţii de avarie sunt căutate şi în centrul defensivei, unde singurul jucător de meserie apt este neexperimentatul Nikos Baxevanos, iar ultima improvizaţie, De Iriondo, nu a făcut deloc faţă în duelul cu Sepsi.

În acest ocean negru există şi ceva raze de speranţă. Atacanţii Andreias Calcan şi Dzenan Zajmovic, care au fost şi ei accidentaţi, au reluat ieri antrenamentele. Rămâne de văzut dacă jucătorii amintiţi vor recupera până sâmbătă deficitul de pregătire faţă de coechipieri şi vor putea fi utilizaţi în disputa cu Astra, care va începe la ora 19:30.

 

foto: www.politehnicaiasi.ro

Comentarii