Au semnat ghanezii cu Politehnica

marți, 31 iulie 2018, 18:50
3 MIN

 

Lawson Bekui este vârf, George Dwubeng este mijocaş dreapta. Este aşteptat şi stoperul Mongongou. Mâine se va lua o decizie în cazul echipei “satelit”

Politehnica Iaşi a înregimentat azi alţi doi jucători. Anunţul a fost făcut de directorul sportiv al clubului, Tibor Selymes: “Ghanezii Lawson Bekui şi George Dwubeng, care se află de câteva zile în Copou, au confirmat şi au semnat contracte cu noi. Sunt şanse ca zilele următoare să semneze şi stoperul francez Cedric Mongongu. Asta depinde şi de clarificarea situaţiei sale medicale, în ultima perioadă el urmând un tratament”.

Bekui, care împlineşte 24 de ani în această lună, este atacant şi a mai jucat la FC Dreams, în ţara natală, la Dhofar în Oman şi Extremadura B (Spania). Dwubeng, care evoluează în banda dreaptă, are 18 ani şi vine de la FC Dreams. Prin sosirile celor doi, Poli a ajuns la 11 jucători transferaţi în această vară. Ieşenii caută să mai aducă un atacant, Lewis Enoh (Lokeren) fiind în continuare principala ţintă.

Campania intensă de achiziţii şi cooptarea în lotul mare a mai multor tineri a făcut ca lotul să fie supradimensionat numeric, aspect la care Iaşul va lucra. “Sunt zile când am şi 35 de jucători la antrenamente, aşa că apar probleme. Trebuie să rămânem cu maximum 25, pentru a ne putea pregăti corespunzător” a declarat antrenorul principal al echipei din Copou, Flavius Stoican.

Modul în care va fi subţiat lotul depinde de înfiinţarea echipei secunde. Nucu Antohi, care va ocupa funcţia de antrenor al “satelitului” în cazul în care acesta va funcţiona, a spus că o decizie definitivă legată de acest subiect ar putea fi luată miercuri: “Din câte am înţeles, finanţarea activităţii juvenile a Politehnicii de la Consiliul Local nu s-a mai discutat în şedinţa de săptămâna trecută şi va fi luată în discuţie în această lună. Acest lucru nu este o problemă pentru startul sezonului, deoarece lucrurile pot fi reglate din punct de vedere al bugetului şi după începerea Ligii a III-a, unde se doreşte ca echipa a doua să joace. Important este să se rezolve înscrierea în campionat. Miercuri ar trebui să ştim exact situaţia acestei formaţii”.

În cazul în care Poli II nu va apărea, gruparea de primă ligă se gândeşte să împrumute mai mulţi jucători tineri în eşalonul trei, existând discuţii în acest sens cu Ştiinţa Miroslava, care are ca obiectiv revenirea în Liga a II-a, şi Ceahlăul Piatra Neamţ.

În altă ordine de idei, ieşenii au rupt ieri, pe cale amiabilă, colaborarea cu masorul Nicolae Michilin, care a avut un conflict verbal dur cu fotbalistul Andrei Cristea, pe finalul disputei cu Astra Giurgiu din etapa a II-a a Ligii I de fotbal. Informaţia a fost prezentată de preşedintele clubului, Adrian Ambrosie.

Comentarii