Audi a cumpărat McLaren, asigurându-și pătrunderea în Formula 1

marți, 16 noiembrie 2021, 10:13
1 MIN
 Audi a cumpărat McLaren, asigurându-și pătrunderea în Formula 1

Îndelung vehiculată în ultima vreme, tranzacția prin care Audi ar urma să cumpere grupul McLaren se pare că s-a finalizat. Potrivit unui insider, constructorul german a achiziționat marca britanică, ceea ce îi conferă control total asupra întregului grup și îi asigură pătrunderea în Formula 1.

Președintele executiv al McLaren, Paul Walsh, primise recent o ofertă din partea producătorului german, fără să fie dezvăluită și o sumă. El a prezentat-o consiliului de administrație, care este controlat majoritar de „Mumtalakat Company”, un holding din Bahrain.

Oferta inițială a fost respinsă de mai-marii mărcii din Woking, care doreau dublarea ofertei pentru a se putea încheia un acord. Parte a grupului Volkswagen AG, constructorul din Ingolstadta acceptat în cele din urmă pretențiile britanicilor, iar tranzacția a fost finalizată. Suma tranzacției nu a fost făcută publică.

Această mișcare de piață nu numai că are darul de a salva brandul McLaren de la faliment, dar le va oferi și celor de la Audi, pe de-o parte, o altă marcă de supercar-uri în portofoliu alături de Lamborghini, iar pe de altă parte le va asigura o cale sigură de a intra în Formula 1, cel mai probabil în 2025.

Aflați amănunte de pe promotor.ro.

Comentarii