Azi, seară franco-germană la Palatul Braunstein

joi, 19 ianuarie 2023, 02:50
2 MIN
 Azi, seară franco-germană la Palatul Braunstein

Cei 60 de ani de la semnarea Tratatului Élysée vor fi marcaţi la Iaşi printr-o seară franco-germană la Palatul Braunstein, joi, 19 ianuarie 2023, de la ora 18.00. Institutul Francez şi Centrul Cultural German invită ieşenii la proiecţia filmului „Cei 2 Alfred”, o comedie franceză pe cât de irezistibilă, pe atât de emoţionantă, despre personaje copleşite de lumea modernă şi de noile tehnologii.

Centrul Cultural German Iaşi şi Institutul Francez din România la Iaşi îşi unesc forţele pentru a celebra canalul european de televiziune ARTE, context în care seara de film de pe 19 ianuarie va marca începutul unei serii de proiecţii de film franco-germane, care vor avea loc în spaţiul situat în cupola Palatului Braunstein.

Intrarea la seara franco-germană este liberă (în limita locurilor disponibile). Filmul va fi subtitrat în limba română.

Filmul „Cei 2 Alfred”

„Cei 2 Alfred” este o comedie franceză în regia lui Bruno Podalydès. Printre actori se numără Denis Podalydès, Bruno Podalydès şi Sandrine Kiberlain. Filmul face parte din selecţia oficială de la Cannes 2020 şi a primit Premiul „Cel mai bun scenariu” la Silk Road International Film Festival China.

Sinopsis: Alexandre este şomer, iar contul său bancar a fost blocat. Soţia sa se află într-o misiune de două luni pe un submarin nuclear ultrasecret. Cât timp ea este plecată, el trebuie să demonstreze că poate avea grijă de copii şi că îşi poate găsi un loc de muncă. În urma unui interviu suprarealist, este angajat la The Box pentru o perioadă de probă – şi astfel, Alexandre pătrunde în lumea unui start-up ecologic care nu este tocmai prietenos cu angajaţii care au copii. Îl întâlneşte pe Arcimboldo, care se oferă să aibă grijă de copii în schimbul cazării. Între teleconferinţele neîncetate şi sesiunile nesfârşite de team building, lui Alexandre îi este tot mai greu să ascundă că are copii.

Trailer-ul filmului poate fi vizionat aici.

Centrul Cultural European de la Palatul Braunstein

În anul 2022 a fost finalizată reabilitarea Palatului Braunstein din Iaşi, care găzduieşte acum Centrul Cultural European. Institutul Francez din Iaşi şi Centrul Cultural Italian funcţionează la etajul 1, iar Centrul Cultural German s-a mutat recent la etajul 3 al Palatului.

În acelaşi timp, Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” şi filiala ieşeană a Uniunii Artiştilor Plastici din România desfăşoară activităţi la parterul şi la mansarda clădirii. Astfel, sunt organizate diverse manifestări culturale (concerte, spectacole, expoziţii, lansări de carte, seri culturale, proiecţii de film, târguri) şi educative (dezbateri, concursuri, conferinţe, mese rotunde).

Comentarii