Băiatul curentat în clasă cu mufa încărcătorului de telefon evoluează bine

joi, 20 iunie 2019, 01:50
2 MIN
 Băiatul curentat în clasă cu mufa încărcătorului de telefon evoluează bine

Deoarece un astfel de încărcător dezvoltă doar 5 volţi, cel mai probabil acel aparat era defect.

Băiatul care s-a electrocutat în urmă cu câteva zile după ce şi-a conectat un încărcător de telefon la priză şi apoi şi-a pus mufa pentru încărcare pe limbă se simte bine, spun medicii de la Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria“ din Iaşi.

Încărcătorul de telefon produce un curent de numai 5 volţi, ca urmare, este de presupus că acel încărcător era defect.

Deşi starea băiatului a fost atent monitorizată după incident, se pare că, în urma analizelor şi observaţiilor din ultimele zile, medicii au constatat că acesta nu are alte probleme de sănătate, ci doar o arsură pe limbă, în zona care a fost în contact cu mufa încărcătorului.

„Pacientul care a ajuns vineri în atenţia noastră se află într-o stare bună. Acesta a fost ţinut sub observaţie pentru a fi siguri că nu există nicio complicaţie, însă investigaţiile nu au arătat şi alte leziuni pe lângă cea de la nivelul cavităţii bucale“, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“.

Băiatul, în vârstă de 14 ani, s-a electrocutat într-o sală de clasă de la Şcoala Gârdeşti, Vaslui, după ce, de faţă cu colegii săi, a pus încărcătorul în priză şi apoi a băgat cablul în gură. Acesta şi-a pierdut imediat cunoştinţa, iar cei care l-au văzut au apelat numărul de urgenţă.

Băiatul a fost preluat de o ambulanţă şi dus la spitalul din Bârlad, unde medicii au decis să-l transfere la Spitalul de Copii din Iaşi. Minorul a ajuns la spitalul ieşean în jurul orei 14, când starea sa era mai bună, fiind, conform spuselor medicilor, conştient şi cooperant, dat cu stări de somnolenţă.

Ulterior acestuia, i-au fost făcute mai multe investigaţii şi s-a decis internarea pentru tratarea plăgii bucale şi urmărirea evoluţiei. În unitatea de învăţământ a fost începută o anchetă pentru a stabili cu certitudine împrejurările în care s-a produs incidentul.

Comentarii