Bâlciul lui Costel Alexe de la Realitatea TV şi ultimele sondaje de opinie din târgul nostru

sâmbătă, 12 noiembrie 2022, 02:50
3 MIN
 Bâlciul lui Costel Alexe de la Realitatea TV şi ultimele sondaje de opinie din târgul nostru

Luni, în mirifica noastră capitală, vor fi anunţate rezultatele sondajului pe care liderii liberali l-au făcut în fiecare judeţ şi oraş mai mare de pe cuprinsul patriei. 

Ceremonia va avea loc, cum este şi normal în asemenea situaţii, cu uşile închise, iar ce va răzbate spre ştiinţa boborului va fi o versiune edulcorată, adică augmentată, sau, mai neaoş spus, coafată, ca să evităm cuvântul urât “măsluită”. Este normal aşa ceva, câtă vreme rezultatele sunt prezentate de cei care se şi laudă singuri, şi câtă vreme nu mai sunt instituţii independente în această ţară care să-şi permită un sondaj dezinteresat.

Ceea ce se ştie până la această oră, în legătură cu târgul nostru, este faptul că premarele Chirica va fi anunţat cu peste 50% în intenţia de vot, dacă mâine, pe la prânz, s-ar organiza alegeri, în timp ce Costel Tablă s-ar duce undeva până la 30%, dacă acelaşi eveniment ar avea loc tot pe la prânz. Desigur că se pot discuta multe pe marginea unor aşa rezultate mirobolante. Mai întâi, faptul că oficialii în funcţie ies de regulă foarte bine la sondajele care nu se fac în atmosfera de campanie.

Să ne amintim, cine mai poate, de anul 2008, când înaintea alegerilor locale primarul de atunci Gheorghe Nichita stătea în sondaje binisor peste 50%, dar care în primul tur era sa se facă de băcănie în faţa lui Dumitru Oprea, fostul rector de la “Cuza”. Dar ce spunem noi de 2008? Iată că în 2020, actualul edil trâmbiţa înainte de alegeri că sondajele îi dau un scor de 60 la sută, pentru ca în noaptea în care s-au anunţat rezultatele să dea în bâlbâială şi să fugă de pe scena liberală fără să-şi ţină discursul de învingător.

În fine, ca să spunem şi o vorbă mai de frupt, chiar dacă sondajele nu sunt aşa de credibile, este de remarcat rezilienţa primarului, care, de altfel, îl şi face să se atârne de gâtul partidului cu o asemenea îndărătnicie. În ceea ce-l priveşte pe Costel Tablă, la el lucrurile sunt mai complicate, pentru că 30 la sută nu-i un scor mare, chiar dacă este umflat cu pompa, şi poate fi uşor răsturnat de candidatul partidoiului.

Bâlci la Realitatea TV în regia lui dom’ Costel

Cine a văzut joi seara bâlciul de pe Realitatea TV, orchestrat de Costeluş şi amicii săi, trebuie să fi fost suprins – pe lângă atmosfera de flecăreală ieftină, de înjosire a statutului oraşului nostru, prin prezentarea valorilor sale ca la iarmaroc, de un prezentator gureş agramat – lipsa primarului Chirica din echipa de foc liberală.

Ce-i drept, absenţa sa a fost scuzată la început de Costel Alexe, care a invocat motive medicale. Realitatea este însă că la momentul emisiunii, primarul era bine mersi la decernarea premiilor Camerei de Comerţ din Iaşi (vezi foto), un pic răcit, dar în vervă, fără probleme de comunicare.

Observăm aşadar că ceva nu se leagă. Dacă ar fi să ne uităm la procentele de la sondajul de mai sus, am fi îndreptăţiţi să credem că primarul a devenit un pic mai selectiv. Dacă este adevărat şi faptul că prescripţia îl va absolvi de vreo două dosare, am fi îndreptăţiţi să spunem că a învăţat ceva preţios: nu vrea să se mai afişeze în prezenţa unora cu probleme penale.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii