Balul lui Costel, boicotat de Maricel. După 30 de ani, politicienii ieșeni sunt la fel de divizați

miercuri, 21 decembrie 2022, 02:50
3 MIN
 Balul lui Costel, boicotat de Maricel. După 30 de ani, politicienii ieșeni sunt la fel de divizați

Cea mai costisitoare gală care a marcat 30 de ani de funcționare a unei administrații de județ a reușit să strângă câteva sute de participanți. Au lipsit conotațiile politice din discursuri și câteva zeci de primari, inclusiv cel al municipiului Iași.

FOTO: ”Balul lui Alexe”, boicotat. Zeci de scaune au rămas goale

Cu tot boicotul anunțat de PSD și USR, Gala aniversară Iași 30 organizată de Consiliul Județean s-a ținut conform programării. Cu activitatea administrației de la Casa Pătrată scurtată pentru acest eveniment, sala Agora închiriată de la Arhiepiscopia Iașilor s-a umplut cu circa 400 de participanți. Chiar dacă liberalii au fost majoritari, discursurile nu au făcut distincție politică între guvernările județene de la CJ.

Pe parcursul celor trei ore, cât a durat secțiunea de discursuri și programul artistic susținut de Corul academic „Gavriil Musicescu” al Filarmonicii ieșene și de Ansamblul artistic profesionist al județului, accesul spre partea amenajată pentru bufet și cocktail a fost închis.

Au fost prezenți în sală, printre alții, fostul președinte al CJ Lucian Flaișer, IPS Teofan, PS Petru Gherghel, directorul Agenției de Dezvoltare Nord-Est, Vasile Asandei, președintele Camerei de Comerț, Paul Butnariu, dar și șefi ai direcțiilor din administrația județului, precum și ai mai multor instituții subordonate sau nu Consiliului Județean. Dintre primari și consilieri, foarte puțini de la PSD și USR.

FOTO: O parte din invitații la ”balul lui Alexe”

Citiți și: Boicot politic la „Balul lui Alexe” de diseară. Sindrofia aniversară costă 176.000 lei din bani publici. Iată meniul!

Au venit totuşi, în ciuda interdicţiei de la partid, deputaţii PSD Vasile Cîtea și Marius Ostaficiuc, fostul deputat Viorel Blăjuţ, dar și Cosette Chichirău, care ne-a spus că a vrut să fie alături de cei doi primari de la USR prezenți (de la Rediu și Movileni), dar și să discute cu directorul ADR și cu președintele CCI. Așa cum am relatat, consilierii locali și județeni de la PSD și USR au lipsit in corpore, în semn de protest față de costul mare al manifestării, 176 de mii de lei. Liderul consilierilor PSD, Cristian Stanciu, dar şi cel al filialei PSD, Maricel Popa, s-au exprimat anterior în favoarea boicotului, spunând că o asemenea cheltuială este folosită de  preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, în scopuri de imagine. Curios, dar a lipsit și primarul Mihai Chirica.

Dacă primarul nu e clar de ce a absentat, consilierii județeni ai PSD și USR au ţinut să conteste, prin absenţă, suma alocată din bugetul local. O simplă căutare pe internet arată că puține consilii județene au ținut să sărbătorească momentul împlinirii a 30 de ani de când, prin lege, au fost înființate administrațiile publice la nivel de județ, odată cu alegerile locale din 1992.

Doar CJ Bistrița-Năsăud a alocat 120 de mii de lei, însă pentru activități care s-au derulat de-a lungul anului și care au inclus mai ales acțiuni de promovare a turismului și tradițiilor locale, dar și un dineu.

CJ Maramureș a avut, la fel, o listă de activități, dar fără dineu. Clujul și Bihorul au omis să marcheze momentul aniversar, în vreme ce Timișul a optat pentru o reuniune festivă. Ședințe cu caracter festiv au mai fost la Neamț, Vaslui, Galați și Sibiu.

Citiți și: Consilierii judeţeni trec de la bal la spital(e). O petrecere cu 500 de invitaţi la orizont (LIVE-VIDEO) UPDATE

Comentarii