Bănescu răspunde acuzațiilor lui Pandele: A spune că dai bani Bisericii pe ton de slavă este anemic creștinește

sâmbătă, 15 iulie 2023, 18:38
2 MIN
 Bănescu răspunde acuzațiilor lui Pandele: A spune că dai bani Bisericii pe ton de slavă este anemic creștinește

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a răspuns, sâmbătă, acuzațiilor primarului din Voluntari, Florin Pandele, care a spus că pe vremea când soția sa, Gabriela Firea, era primarul general al Capitalei erau aprobate fonduri pentru construirea catedralei Mântuirii Neamului. Invitat la emisiunea „În fața ta”, la Digi24, Bănescu a spus că „ajutorul oferit de statul român pentru ridicarea unui edificiu emblematic pentru România este un ajutor care s-a oferit în baza unei legi”.

Florin Negruțiu, jurnalist Digi24: În apărarea pe care a avut-o primarul din Voluntari (în scandalul „azilelor groazei”) a menționat faptul că s-au donat bani, atât din partea sa, cât și a soției sale, Gabriela Firea, către catedrala Mântuirii Neamului, că se face o catedrală în Voluntari, altfel spus, că a existat în permanență o generozitate din partea administrației către Biserică și iată răsplata, adică reacția dumneavoastră. 

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR: „Zâmbesc foarte amar când aud astfel de lucruri, pe care am evitat sa le citesc. A ajuta Biserica se poate face în 2 feluri: a o ajuta personal – e vorba de bănuțul văduvei din Evanghelie – a da fiecare cât poate pentru ridicarea unui edificiu, unui obiect de cult, dar ajutorul oferit de statul român pentru ridicarea unui edificiu emblematic pentru România și pentru Ortodoxia Română este un ajutor care s-a oferit în baza unei legi. Persoanele care vorbesc despre aceste lucruri, ar putea să adauge dacă au dat strict ceva personal sau au împlinit o lege. (…)Nu vreau să mă scufund într-o polemică imaginară cu cineva, dar a spune că ai dat bani Bisericii cu intonația care indică mai mult o formă de slavă deșartă sau de mărire de sine mi se pare destul de anemic creștinește. În general faptele bune sunt tăcute, discrete. (…)Nu trebuie să facem spectacol din ajutorul oferit Bisericii, care poate fi strict personal sau unul instituțional. Dacă ne-am împlinit datoria respectând o lege, eu cred că e suficient, nu trebuie să așteptăm aplauze puternice”. 

Mai mult, pe digi24

Comentarii