Bărbat căzut în stradă, internat în stare critică

joi, 08 septembrie 2022, 01:50
2 MIN
 Bărbat căzut în stradă, internat în stare critică

Medicii ieşeni se luptă să salveze viaţa unui bărbat în vârstă de 36 de ani care a ajuns la spital în stare extrem de gravă. Bărbatul a fost găsit căzut în stradă, cu mai multe mărci traumatice pe corp, în stop cardio-respirator. A fost resuscitat, intubat şi ventilat mecanic, fiind tratat iniţial în Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul „Sf. Spiridon”. 

Medicii au crezut la început că este vorba şi de o intoxicaţie cu alcool toxic, pe lângă o pancreatită acută, formă moderată. După ce a fost stabilizat în UPU, a fost transferat în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi.

„A ajuns la noi la spital în stare foarte gravă de la început, cu infecţie pulmonară, insuficienţă renală şi acidoză severă la care am suspicionat iniţial ingestia unui toxic. A fost transferat intubat, ventilat mecanic, în vederea începerii şedinţelor de dializă, încercăm să corectăm acest dezechilibru. Se află la ATI cu prognostic vital rezervat şi stare generală foarte gravă”, a precizat conf. dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon”.

Rezultatele de la Institutul de Medicină Legală au arătat că bărbatul nu a consumat nicio substanţă toxică. Săptămâna trecută, o femeie în vârstă de 65 de ani din Vaslui a ajuns la spital în comă după ce a înghiţit trei substanţe periculoase. În urma analizelor realizate de medicii din Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul „Sf. Spiridon”, a reieşit că femeia a consumat alcool metilic, izopropilic şi acetonă. S-a făcut spălătură gastrică şi tratament în urgenţă, care a constat în administrarea de alcool etilic ca antidot, iar ulterior a fost transferată în secţia ATI de la Spitalul „Parhon”. 

 

 

Comentarii