Barna: Cîțu a sunat cu amenințări înainte de demiterea lui Stelian Ion

joi, 02 septembrie 2021, 22:13
1 MIN
 Barna: Cîțu a sunat cu amenințări înainte de demiterea lui Stelian Ion

Vicepremierul Dan Barna a explicat cum s-a derulat episodul demiterii lui Stelian Ion din fruntea Ministerului Justiției. Vicepremierul a declarat că atât el, cât și Stelian Ion și Dacian Cioloș au fost sunați de premier miercuri seară și li s-a cerut imperativ ca ministrul să dea avizul până la miezul nopții pe programul „Anghel Saligny”, sub amenințarea demiterii acestuia din urmă.

Barna a acuzat presiuni și amenințări din partea premierului, înaintea anunțului revocării lui Stelian Ion.

„Ieri dimineață (miercuri – n.r.) era o situație absolut stabilă, discutam în ședință, am luat pauză. (…) Seara a continuat cu sunarea ministrului justiției, amenințarea că dacă până la 12 noaptea nu dă aviz, va fi demis. Cred că era ora 20:00, m-a sunat și pe mine, a fost sunat și Dacian Cioloș. Ni s-a spus că dacă până la ora 24:00 ministrul justiției nu îi dă un aviz pe această ordonanță, care nu ajunsese în original la Ministerul Justiției, îl va demite. Așa a apărut decizia de demitere”, a explicat Dan Barna, joi seara.

Ulterior demiterii lui Stelian Ion, USR PLUS a anunțat că-i retrage sprijinul politic lui Cîțu și va susține o moțiune de cenzură împotriva acestuia.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro.

Comentarii