Belferi din ţigănie, săltaţi de mascaţi. Sunt acuzaţi de cămătărie şi şantaj

Un om de afaceri ar fi fost şantajat de către membri ai comunităţii de romi din Zanea.

joi, 18 ianuarie 2018, 02:50
2 MIN
 Belferi din ţigănie, săltaţi de mascaţi. Sunt acuzaţi de cămătărie şi şantaj

Reţineri-bombă realizate aseară de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. Mai mulţi membri ai comunităţii ţigăneşti din mahalaua Zanea, comuna Ciurea, au fost încătuşaţi pentru 24 de ore de anchetatori, urmând a fi prezentanţi Judecătoriei Iaşi în cursul zilei de astăzi. 

Marcel, Dragoş şi Ferdinant Stănescu sunt cercetaţi pentru şantaj în acest dosar, în timp de doi indivizi cu acelaşi nume, Ferdinand Stănescu şi Răducu Stănescu, sunt cercetaţi pentru camătă, iar Berculică Stănescu, zis „Răzvan“, este cercetat pentru complicitate la camătă. Victimă în acest dosar este administratorul unei firme de construcţii care ar fi fost şantajat de către inculpaţii din acest caz.

Potrivit unor surse din anchetă, membrii comunităţii acuzaţi în acest dosar sunt din categoria celor care au o situaţie materială bună în comuna Zanea. Anchetatorii susţin că, începând cu vara anului 2015, romii au împrumutat afaceristului diferite sume de bani, cuprinse între 10.000 şi 200.000 de lei, pentru care au cerut restituirea cu o dobândă. „În momentul în care aceasta s-a aflat în imposibilitatea de a le mai achita sumele de bani constituind dobânzile aferente, i-au adresat ameninţări cu acte de violenţă, respectiv cu moartea pentru a-l determina să le remită în continuare sume de bani“, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.  Ieri, poliţiştii şi jandarmii ieşeni, sub coordonarea procurorului, au descins în nouă locuinţe din Zanea, opt persoane fiind duse la audieri. „Cercetările continuă în cauză, urmând a se aprecia asupra necesităţii sesizării judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi pentru dispunerea unor măsuri preventive“, au încheiat procurorii ieşeni.

 

 

Comentarii