Bianca a executat-o pe Serena

luni, 09 septembrie 2019, 01:43
5 MIN
 Bianca a executat-o pe Serena

 

Jucătoarea canadiană cu rădăcini româneşti a câştigat US Open, iar Serena Williams a pierdut a patra finală de Grand Slamn de când a revenit pe teren. Primarul localităţii unde locuieşte Andreescu i-a promis că îi va da numele unei străzi

 

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu (15 WTA), în vârstă de 19 ani, a câştigat turneul de Grand Slam, US Open, învingând-o în finală pe americanca Serena Williams (8WTA). Ca urmare a acestui succes, Andreescu urcă pe locul cinci în clasamentul WTA, în timp ce Simona Halep ajunge pe poziţia a şasea. Bianca Andreescu s-a impus cu scorul de 6-3, 7-5, într-o oră şi 39 de minute. În setul al doilea, Bianca a condus cu 5-1 şi a avut o minge de meci. Serena Williams a avut o răbufnire, egalând la 5, însă până la urmă canadianca s-a impus. Bianca Andreescu s-a aflat la prima finală de grand slam din carieră.

Pentru sportiva canadiană este al treilea trofeu din carieră şi din acest an, după cele obţinute la Indian Wells şi Toronto. Williams şi Andreescu s-au întâlnit şi în finala turneului de la Toronto, unde sportiva americană a abandonat.Totodată, Bianca Andreescu este prima sportivă din Canada câştigătoare a unui turneu de Grand Slam.“Sunt extrem de recunoscătoare şi cu adevărat binecuvântată. Am muncit mult pentru acest moment. Nu mă pot plânge, acest an a fost un vis devenit realitate şi acum, faptul că am jucat cu Serena, o legendă a tenisului… Este extraordinar. Sunt mândră de felul în care am gestionat totul”, a spus Andreescu. Sportiva s-a adresat şi publicului: “Ştiu că voiaţi ca Serena să câştige, îmi pare foarte rău”.

Cu sportivitate, Serena Williams a felicitat-o pe Bianca Andreescu pentru victorie şi s-a declarat bucuroasă de acest succes al sportivei din Canada. “Bianca a jucat incredibil. Felicitări. Sunt foarte mândră şi bucuroasă pentru tine. A fost un tenis incredibil pe teren. Mi-aş fi dorit să fi putut juca mai bine, dar dacă poate câştiga cineva acest turneu, în afară de Venus, mă bucur că acea persoană este Bianca”, a spus Williams.

Primarul din Mississauga, suburbia oraşului Toronto, unde s-a născut Bianca Andreescu, i-a promis sportivei cheia oraşului şi că o stradă îi va purta numele. De asemenea, Bianca a fost felicitată şi de către Simona Halep; „Felicitări, Bianca Andreeescu, pentru o performanţă uimitoare şi pentru primul tău Grand S           lam! România este foarte mândră de tine”, a scris Halep, pe Twitter.

Serena Williams a disputat patru finale de Grand Slam, la US Open şi Wimbledon toate pierdute fără set câştigat. După ce a fost învinsă sâmbătă de Bianca Andreescu, în ultimul act al US Open, Williams a aprecizat că a jucat mai bine decât în finala de la Wimbledon, când a fost învinsă de Simona Halep, cu 6-2, 6-2. „Astăzi, m-am luptat. A fost mai bine decât în finala contra Simonei Halep. Meciul împotriva lui Kerber (n.r. – în finala de la Wimbledon, în 2018) nu contează. Eram epuizată, Fetiţa mea avea doar opt luni, era greu. Dar sincer, este foarte frustrant. Sunt atât de aproape, atât de aproape… Şi în acelaşi timp atât de departe”, a declarat Serena, potrivit lequipe.fr. Americanca este la numai un titlu de grand slam de recordul deţinut de Margaret Court, 24 de trofee „majore”, dar spune că nu vânează recorduri. „O ador pe Bianca, e o fată bună. Joacă bine sub presiune, evoluează cu o intensitate enormă. Dar sincer, este cel mai slab meci pe care l-am jucat în acest turneu. Aproape că nu mi-am pierdut serviciul pe durata turneului şi acum nu mi-au intrat primele mingi. Esta adevărat că Bianca m-a jenat cu retururile ei, dar este de neiertat să joci la un asemenea nivel”, a mai spus Serena.

* Finala de simplu masculin s-a disputat azi-noapte între numărul 2 mondial, Rafael Nadal şi rusul Daniil Medvedev (5ATP). Nadal luptă pentru un al patrulea titlu la Flushing Meadows şi pentru al 19-lea Grand slam din carieră. Spaniolul l-a învins pe italianul Matteo Berrettini, locul 25 mondial, scor 7-6, 6-4, 6-1, în două ore şi 35 de minute. Nadal a câştigat la US Open în 2010, 2013 şi 2017. Medvedev s-a calificat pentru prima oară în finală la un turneu major după ce a trecut de bulgarul Grigor Dimitrov, scor 7-6, 6-4, 6-3

*Proba de dublu mixt a fost câştigată de perechea Bethanie Mattek-Sands/Jamie Murray (SUA/Marea Britanie, pentru a doua oară consecutiv. Cei doi sportivi au învins în finală echipa favorită 1, Chan Hao-Ching /Michael Venus (Taiwan/Noua Zeelandă), scor 6-2, 6-3. Proba feminină de dublu a revenit echipei favrorite nr. 4, Arîna Sabalenka / Elise Mertens (Belarus / Belgia), după o victorie în finală împotriva perechii formate din Ashleigh Barty (Australia) şi Viktoria Azarenka (Belarus), scor 6-4, 6-3.

* Perechea Nicholas Ionel/Wojciech Marek (România/Polonia) a fost eliminată în semifinalele probei de dublu juniori de la US Open. Ionel şi Marek au fost învinşi în penultimul act de Andrew Paulson (Cehia) şi Alexander Zghirovski (Belarus), scor 4-6, 2-6.

* Jaqueline Cristian (206 WTA) a învins-o, sâmbătă, pe Zheng Wushuang (584 WTA), cu scorul de 7-5, 6-0, avansând astfel în turul II al calificărilor turneului de la Nanchang. Partida dintre Cristian şi Zheng s-a întins pe o durată de o oră şi 31 de minute. Dacă primul set a fost foarte echilibrat, cele două jucătoare aflându-se umăr la umăr pe tabela de marcaj, setul secund a fost complet dominat de sportiva română. În faza următoare la Nanchang, Cristian a întâlnit-o pe Sun Ziyue (384 WTA), pe care a învins-o cu 6-3, 6-3, intrând pe tabloul principal. La Hiroshima, în calificări, Patricia Ţig (137 WTA) a trecut cu 3-6, 6-3, 7-5 de japoneza Chihiro Muramatsu (308) şi joacă astăzi pentru tabloul principal cu o altă japoneză, Kyoko Okamura (Japonia). În primul tur de calificări la Zhengzhou, turneu la care trebuia să participe şi Simona Halep, Alexandra Cadanţu (253 WTA), a trecut de rusoaica Anghelina Gabueva (5-7, 6-3, 6-2), dar a pierdut în faţa chinezoaicei Bai Zhuoxuan (fără clasament), cu 2-6, 6-2, 6-2.

 

Comentarii