Bilanțul nopții de Înviere la Urgențe: zeci de probleme digestive și arsuri cu apa din oala de sarmale

luni, 17 aprilie 2023, 15:09
1 MIN
 Bilanțul nopții de Înviere la Urgențe: zeci de probleme digestive și arsuri cu apa din oala de sarmale

Medicii Spitalului de Urgențe „Sf. Spiridon” din Iași au tratat în Unitatea de Primire a Urgențelor un număr foarte mare de pacienți în garda de sâmbătă spre duminică, în noaptea de Înviere. În total au fost tratați 187 de pacienți cu mai multe complicații și probleme de sănătate, un procent semnificativ fiind cel al patologiilor gastroenterologice, unde au fost înregistrate și cele mai grave cazuri.

„Au fost 15 pacienți cu patologie gastroenterologică, sindroame dispeptice ulceroase (n.red. caracterizat de mai multe simptome de ordin digestiv și dureri în zona superioară a abdomenului), colici biliare, pancreatite acute, colopatii funcționale, hemoragii digestive superioare. Cinci dintre aceștia au rămas internați pe Secția Clinică Gastroenterologie”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD.

Au existat și două cazuri aparte: două femei de 67 și 66 de ani s-au prezentat cu arsuri semnificative cu lichid fierbinte. Ce s-a întâmplat: una dintre acestea a scăpat apă fierbinte pe ambele coapse din oala în care fierbea cartofii pentru o salată de sezon, în timp ce în cazul celeilalte paciente au fost înregistrate arsuri la ambele picioare cu apa în care fierbeau sarmalele.

„Pacienta care a suferit arsură la nivelul antepicioarelor a rămas internată pe Secția Clinică Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă”, a precizat prof.dr. Diana Cimpoeșu.

Comentarii