Boamba boambelor: pentru cine se trag sforile la şefia Aeroportului

miercuri, 18 aprilie 2018, 01:50
2 MIN
 Boamba boambelor: pentru cine se trag sforile la şefia Aeroportului

Ia’n trăgeţi scaunele olecuţă mai aproape, stimaţi cetitori, şi plecaţi urechiuşa iac’aşa pâlniuţă înspre noi, ca să vă spunem pe azi una de să trântiţi basca de bătătură până-i sare fundul ăla cu tot cu ţumburuc, nu alta! Prin anumite cotloane ale partidoiului, ba chiar mai nou cică şi prin unele unghere mai întunecate din zona leberalilor ieşeni, se şuşoteşte în ultimele zile cu mare fereală că pe la casa cu pătrate s-ar negocia de zor pentru un aranjament de să pici pe spate, nu alta.

Aşadar, zic gurile astea rele că scenariul despre care se dezbate intens în are în mijloc pe Jiji l’Amorosso, fostul jupân de la partidoi şi de la Roznovanu, care ar putea ajunge, dacă se bate până la urmă palma în toate direcţiile, nici mai mult nici mai puţin decât noul şef al Aeroportului, stimaţi călători. Ziceţi aşadară şi voi: mai poţi spune ceva? Până una sau alta, haideţi, poftiţi în vagoane, că trenul de Dorohoi a tras dela la linia zero din gara Iaşi Nord! Şi staţi acolo pe poziţie, căci noi vă spunem primii dacă se bate au ba palma. Ca să ştim: urcăm sau coborâm…

Iacătă cum apără Iaşul acest Dodorel Papă Lapte!

Chestiunea zilei, pe azi, ar fi cam asta: oare a mai făcut cineva Iaşul de râs atât de tare şi de ridicol pe cât a făcut-o menestrelul penalilor Dodorel Papă Lapte? Întrebăm, nu dăm cu parul! Mai ales după cum vedem că decurg lucrurile în ultimele zile acolo la Bucureşti. Ziceţi şi voi cum este să fii ministru plin în guvern, cu vechime de-acuma, dacă nu cumva chiar printre cei mai vechi de acolo, să fii pe deasupra şi reftor, iar când menistrul coleg de la Educaţiune anunţă că se taie cifrele de la vniversităţile cu cel mai bun renume din ţară, deci şi de la vniversitatea ce spre necinstea ei te-a ales ca reftor, tu să bagi capul între umeri şi, precum junele cu educaţiune Rică Venturiano ascuns în lada cu făină când era căutat de jăndari, să zici că n-ai auzit nimic? Cam asta aţi ales acolo reftor, stimabililor universitari… Cât despre partea penală a lui Dodorel Papă Lapte, ce să ne mai răcim gura de pomană, că tot degeaba.

Cel mai tare meci din parcare

Apropo de penalii din politică, prin Bucureşti se vorbeşte că Dragnea cică îl va elimina pe Tăriceanu din fruntea senatului până în toamnă, pe motiv că i s-a susurat în ureche că acesta are blat nu numai cu Voiculescu, care vrea să-l vadă preşedinte de ţară, ci şi cu Iohannis, care cică i-ar fi susurat lui Tăriceanu în ureche că-l face premier, dacă se mai iveşte vreo ocazie. Aşadar, e clar: începe bubuiala! 

Comentarii