Bogdan Bârleanu a renunţat ieri, oficial, la titlul de cetăţean de onoare

miercuri, 15 ianuarie 2020, 02:50
1 MIN
 Bogdan Bârleanu a renunţat ieri, oficial, la titlul de cetăţean de onoare

Aşa cum a anunţat la sfârşitul anului trecut, pictorul Bogdan Bârleanu a renunţat la titlul de cetăţean de onoare care i-a fost oferit de Primăria Iaşi de ziua oraşului, pe 14 octombrie. El a depus ieri, la registratura Primăriei, placheta, titlul şi o declaraţie notarială de renunţare.

„Din motive personale pe care nu doresc să le detaliez, vă remit hotărârea de acordare a titlului de cetăţean de onoare al municipiului Iaşi, placheta oferită în 14 octombrie 2019, precum şi declaraţia autentificată de renunţare unilaterală la această distincţie“, se arată în mesajul pe care artistul l-a lăsat la redacţie.

El a adăugat că, „după emoţia şi onoarea aşezării mele în ilustra galerie a marilor personalităţi care, prin trecere sau rodnică vieţuire, au marcat «iubitul nostru Iaşi», a venit vremea să mă întorc cu smerenie şi respect, ca «simplu cetăţean», în atelierul meu pe care sper să îl onorez cu noi proiecte artistice“.

Amintim că pictorul a anunţat renunţarea la distincţie după acordarea ei, în decembrie, unui număr de 43 de persoane care deţin certificate de revoluţionar. Aşa cum am relatat la acel moment, unii dintre cei 43 au proble­me de integritate sau foste condamnări penale.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii