Bogdan Crucianu, consilier PSD: cerem transparentizarea desemnării CA-urilor societătilor Primăriei Iași

sâmbătă, 04 februarie 2023, 16:41
2 MIN
 Bogdan Crucianu, consilier PSD: cerem transparentizarea desemnării CA-urilor societătilor Primăriei Iași

Consilierii locali PSD cer transparentizarea procesului de selecție a membrilor Consiliilor de Administrație ale societăților comerciale aflate în subordinea Primăriei Iași. Astfel, în ultima ședință a executivului, Bogdan Crucianu liderul social-democraților a solicitat ca reprezentanții Consiliului Local să poată participa la aceste întâlniri în calitate de invitați. 

„Cred că toți consilierii locali interesați ar trebui să participe la aceste selecții, având calitatea de invitați, „desecretizând” astfel aceste proceduri în baza cărora ar trebui să se aleagă oameni competenți care să aducă, prin viziune și muncă, un plus valoare acestor structuri. Mai mult, pentru a evita orice urmă de suspiciune în ceea ce privește aceste proceduri, cred că se impune să fie transmise live, așa cum am mai propus”, a spus Crucianu. Totodată,  și consilierul Mihai Gavril a cerut ca directorii societăților din subordinea municipalității să nu se mai regăsească și prin alte consilii de administrație, ci să-și canalizeze toată atenția și priceperea pentru a-și face treaba cât mai în structurile pe care le coordonează.

Până la acest moment municipalitatea nu a pus în practică acesta solicitare, ceea ce i-a nemulțumit pe social-democrați. „Din păcate însă, deși am mai făcut aceste solicitări, primarul Chirica s-a făcut că nu înțelege ce i se cere, iar viceprimarul Juravle consideră că transparența în administrație este o chestiune facultativă, care îl amuză, nedorind să răspundă nici măcar el la intervenția mea prin care să putem arăta întregii comunități modul în care este desemnată componența consiliilor de administrație pentru societățile la care #CLIași este acționar majoritar. Este trist să vedem că Daniel Juravle dezvoltă o apetență pentru negocierile în spatele ușilor închise, cu atât mai mult cu cât vicele face parte din tineretul politicii locale și ne-am fi așteptat să promoveze un mod de a face administrație transparent și onest! Se pare totuși că cine se aseamănă se adună”, a mai spus Crucianu.

Comentarii