Bursa fostului rector Oprea, oferită şi anul acesta studenţilor UAIC

joi, 11 octombrie 2018, 16:00
1 MIN
 Bursa fostului rector Oprea, oferită şi anul acesta studenţilor UAIC

Studenţii Universităţii „Al.I. Cuza“ au posibilitatea de a candida pentru una dintre Bursele „Sfântul Dumitru“, oferite de instituţia de învăţământ superior şi fostul rector al UAIC prof.dr. Dumitru Oprea, actualmente deputat PNL. 

„Acestea reprezintă o recunoaştere a excelenţei pe plan academic, a performanţei în cadrul competiţiilor ştiinţifice studenţeşti şi a implicării sociale a studenţilor UAIC. Bursa este echivalentul îl reprezintă dobânda cumulată din suma de 10.410 de euro donată de fostul rector al UAIC către universitate, şi a avut, spre exemplu, în 2016 valoarea de 400 de euro“.

La această competiţie se pot înscrie studenţii din anii al II-lea sau al III-lea de la ciclul de licenţă, absolvenţi din promoţia 2018, cu condiţia să fi fost înscrişi anul trecut la studii de licenţă. Câştigătorul bursei va fi stabilit pe baza unui punctaj calculat după următoarele criterii: media anului precedent – 30%, implicarea în proiecte sociale – 10%, premii la concursuri destinate studenţilor – 55%, şi 5% va conta conţinutul eseului. 

 

 

 

 

Comentarii