Cădere de cortină la handbal masculin. Clasare modestă pentru Politehnica

marți, 09 mai 2023, 01:50
1 MIN
 Cădere de cortină la handbal masculin. Clasare modestă pentru Politehnica

Divizia A de handbal masculin, ultimul eşalon intern, a ajuns la final, după ce săptămâna trecută s-au disputat meciurile din ultimele două runde.

Cu doar nouă puncte acumulate în 14 partide, urmare a trei victorii, Politehnica Iaşi a încheiat campionatul în subsolul grupei play-off promovare, pe locul VII din opt echipe. Poli a ratat posibilitatea de a se clasa pe poziţia a VI-a, ocupată de CS Medgidia (10 puncte), după ce ieşenii au pierdut la scor în Dobrogea, 29-39 (12-21), în penultima etapă. Astfel, formaţia antrenată de Florin Spiridon a depăşit doar pe modesta CSU Târgu Jiu, pe care a învins-o în ultima rundă, acasă, cu 37-28 (20-13), gorjenii încheind turneul cu zero puncte!

În Liga Naţională au promovat direct primele două clasate, Universitatea Cluj-Napoca (40 puncte) şi CSM Sighişoara (34). Grupările de pe locurile III şi IV, CSM Alexandria (27) şi CSM Făgăraş (23), vor participa la un baraj alături de două cluburi din Liga Naţională, CSM Vaslui (locul XI în elită) şi Politehnica Timişoara (locul XII în prima ligă). Vasluienii şi timişorenii sunt mari favoriţi la baraj.

CSM Reşiţa, situată pe V în Divizia A play-off promovare, cu 21 de puncte, va evolua în eşalonul secund şi în sezonul viitor. 

Comentarii