Călătoria în timp este teoretic posibilă, arată noi calcule. Trecutul nu poate fi însă schimbat

duminică, 04 octombrie 2020, 09:23
1 MIN
 Călătoria în timp este teoretic posibilă, arată noi calcule. Trecutul nu poate fi însă schimbat

Călătoria în timp este posibilă pe baza legilor fizicii, conform noilor calcule ale cercetătorilor de la Universitatea din Queensland. Dar călătorii în timp nu ar putea modifica trecutul într-un mod măsurabil. „Viitorul va rămâne același”, spun aceștia, potrivit Business Insider.

Imaginați-vă că ați putea să urcați într-o mașină a timpului, să apăsați un buton și să călătoriți înapoi în 2019, înainte că noul coronavirus să treacă de la animal la om.

Ce se întâmplă dacă ai putea găsi și izola pacientul zero înainte ca acesta să se infecteze? Teoretic, pandemia nu s-ar întâmpla. Fizicienii susțin, însă, altceva.

De zeci de ani, fizicienii au studiat și dezbătut versiuni ale acestui paradox: Dacă am putea călători înapoi în timp și am schimba trecutul, ce s-ar întâmpla cu viitorul?

Un nou studiu oferă un potențial răspuns: nimic.

„Evenimentele se reajustează în jurul oricărui lucru care ar putea provoca un paradox, deci paradoxul nu se întâmplă”, a declarat Germain Tobar, autorul studiului și student la Universitatea din Queensland.

Lucrarea sa, publicată în revista Classical and Quantum Gravity săptămâna trecută, sugerează că, potrivit regulilor fizicii teoretice, orice ai încerca să schimbi în trecut ar fi corectat de evenimentele ulterioare.

Concluzia: Teoretic este posibil să vă întoarceți în timp, dar nu ați putea schimba istoria.

Citeşte mai mult pe digi24.ro

Comentarii